Gogoși cu mozzarella, pesto de busuioc cu nuci de macadamia și sos marinara

Gogoși cu mozzarella, pesto de busuioc cu nuci de macadamia și sos marinara

Rețete Fără Carne 18 noiembrie 2018
20 buc
Porții
20 m
Timp preparare
40 m
Timp gătire
60 m
Gata în
Bucătărie: Mediteraneana
Masă a zilei: Starter
Grad dificultate: Medium

Gogoși cu mozzarella, pesto de busuioc cu nuci de macadamia și sos  Marinara

Un prânz reușit nu trebuie neaparat să conțină carne! Astăzi încerc să vă ispitesc cu niște Gogoși cu mozzarella, pesto de busuioc cu nuci macadamia și sos Marinara. Le fac destul de des, pentru că se fac ușor și necesită procese tehnologice sofisticate. În ultima creme nici nu mai cântăresc ingredientele, le fac din ochi și într-o oră prânzul e gata. Umplute cu mozzarella, crocante la exterior și pufoase la interior, sunt de vis, plăcute de toți membrii familiei mele. Sosul Marinara vine în completare și se poate face în avans într-o cantitate mai mare, putând fi ținut la frigider și utilizat chiar și la paste sau pizza. Deasemeni și pesto-ul de busuioc cu nuci de macadamia  iși va păstra culoarea si gustul ca în prima zi. Cum se fac gogoșile umplute cu mozzarella?!  Ingrediente:  
  • 500 g făină albă tip 000
  • 20 g drojdie
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de zahăr
  • 230-240 ml de apă
  • 100 g Pesto de busuioc cu nuci de macadamia
  • 20 bile mozzarella ciliegine (bile mici de mozzarella) sau 200 g mozzarella baton
  • 500 g Sos Marinara
  Mod de preparare gogoși umplute cu mozzarella:  Se pune drojdia cu zaharul, sarea și se freacă până obținem un lichid.  Punem compoziția de drojdie peste făină, adăugăm apa și frământăm până aluatul devine elastic și se desprinde de pe marginile vasului. Ungem un castron cu ulei, punem aluatul în el și lăsăm acoperit la loc călduț, pentru dospire. După dublarea volumului, pe un plan presărat cu făină împărțim aluatul în 20 de bucăți egale Preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Ungem o tavă cu unt și punem un ramekin în mijloc.  Umplem fiecare bucată de aluat cu câte o bilă de mozzarella, le rulăm sub formă de bile Și le dăm prin pesto după care le punem în tavă, distribuite uniform.  Coacem 35-40 de minute până devin aurii-brune.  Punem sosul Marinara în ramekin și putem servi.  Super gustos și sănătos! Vă doresc spor la treabă și poftă bună!
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Pastă din brânză de năut și nuci caju
Pastă din brânză de năut și nuci caju Această pastă din brânză de năut și nuci caju este alternativa perfectă a pateurilor vegane pe care le găsiți în comerț și...
Brânză vegană din năut
Brânză vegană din năut Cred că orice zi de post merită să pregătim ceva nou și bun, azi vom face o brânză vegană din năut. Așadar printr-un procedeu simplu, din...
Bulete de șuncă cu cașcaval
Bulete de șuncă cu cașcaval Cine nu a mâncat vreodată bulete de cașcaval dar dacă le îmbunătățim și facem bulete de șuncă cu cașcaval? Sunt atât de bune atât calde...