Gogoși cu dovleac copt și scorțișoară

( 4 out of 5 )
Loading...
  • -24Servings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 35 mTimp de gatire
  • 45 mGata in
Print Recipe

 

Gogoși cu dovleac copt și scorțișoară

Dacă tot e sezonul dovlecilor plăcintări, e păcat să nu profităm de ei. Așa că fiind prin piață, pe lângă celelalte cumpărături am luat și un dovleac, cu gândul de a merge acasă și să îl pun la cuptor cu miere și scorțișoară, însă pe drum mi-am adus aminte că cu ani în urmă primisem o rețetă de gogoși cu dovleac copt și scorțișoară de la foștii mei vecini care au stat mai bine de 25 de ani în America și s-au mutat înapoi în România.

Am luat caietul de rețete și m-am apucat de treabă, cum se face și ce a ieșit veți vedea pe parcusul rețetei. 

Ingrediente gogoși cu dovleac copt și scorțișoară:

  • 220 g piure de dovleac
  • 2 ouă
  • 170 g zahăr tos
  • 90 ml ulei
  • 10 g zahăr vanilat
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată cu vârf
  • 1/2 linguriță cuișoare măcinate
  • 160 g făină albă
  • 10 g praf de copt
  • Un praf de sare

Pentru uns și tapetat formele:

  • 30 g unt
  • 3-4 linguri făină

Pentru glazură:

  • 30 g unt
  • 60 g zahăr tos
  • 1 lingură scorțișoară

Mod de preparare gogoși cu dovleac copt și scorțișoară: 

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. 

Punem făina, praful de copt, sarea, scorțișoara și cuișoarele într-un castron, le amestecăm și le dăm deoparte. 

Între-un alt castron mai mare punem piureul de dovleac, ouăle, zahărul tos, zahărul vanilat, uleiul și omogenizăm până la topirea zahărului. 

Punem compoziția uscată peste cea umedă și încorporăm până la omogenizare, obținând un aluat similar celui de la clătitele americane. 

Cu ajutorul unui poș turnăm în formele unse cu unt și tapetate cu făină, maxim 3/4 din formă, pentru că ele vor crește și să nu dea pe dinafară. 

Coacem 18-20 de minute, după care le lăsăm să stea în forme pentru încă 5 minute. Le scoatem și le punem pe un grătar la temperat.

Le dăm cu partea de jos prin unt topit și zahărul amestecat cu scorțișoara.

Simplu, gustos și rapid. Spor la treabă și poftă bună! 

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password