Gogoșari în sos de muștar cu miere - conservați pentru iarnă

Gogoșari în sos de muștar cu miere - conservați pentru iarnă

Rețete Fără Carne 29 august 2018
8 borcane de 370 g
Porții
20 m
Timp preparare
15 m
Timp gătire
35 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Prânz
Grad dificultate: Ușor

Gogoșari în sos de muștar cu miere - conservați pentru iarnă

  Îmi aduc aminte perfect când am mâncat pentru prima dată gogoșari în sos de muștar cu miere - conservați pentru iarnă. Eram intr-un mic turneu prin țară, prima oprire fiind la Mariana, o fostă colegă de servici din Oradea. Nu o mai văzusem de foarte multă vreme așa că trecând prin Oradea, am oprit pentru câteva ore pe la ea. Era Vinerea Mare înainte de Paști și cum ardelenii sunt oameni faini mi-au întins masa, toată mâncarea fiind de post, am primit o iahnie de fasole cu gogoșari in sos de muștar cu miere. Credeți-mă că din acel moment abia am așteptat să vină vremea gogoșarilor să îmi pun și eu câteva borcane. Așadar Mariana îți mulțumesc pentru rețetă ;) Gogoșari în sos de mustar cu miere - conservați pentru iarnă, dulci acrișori, ideali lângă o friptură, o tocană de carne sau cartofi, o iahnie simplă de fasole. Ingrediente:
  • 3
  • 250
  • 200
  • 250
  • 500 g
  • 60
  • 2-3
  • 1
Mod de preparare:  Spălăm, curățam și taiem fâșii gogoșarii și hreanul. Punem restul ingredientelor într-o oală încăpătoare restul ingredientelor și le lăsăm sa fiarbă 15 minute la foc mic. Adăugăm gogoșarii și hreanul. Mai fierbem 2-3 minute după care punem in borcane sterilizate având grijă să distribuim uniform hreanul. Punem totul învelit in prosoape astfel încât să se răcească lent. Simplu, ușor dar cu un gust demențial dulce-acrișor. Acum vă las să vă apucați de treabă, nu înainte de a vă ura spor la treabă și pofta bună!
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Pastă din brânză de năut și nuci caju
Pastă din brânză de năut și nuci caju Această pastă din brânză de năut și nuci caju este alternativa perfectă a pateurilor vegane pe care le găsiți în comerț și...
Brânză vegană din năut
Brânză vegană din năut Cred că orice zi de post merită să pregătim ceva nou și bun, azi vom face o brânză vegană din năut. Așadar printr-un procedeu simplu, din...
Bulete de șuncă cu cașcaval
Bulete de șuncă cu cașcaval Cine nu a mâncat vreodată bulete de cașcaval dar dacă le îmbunătățim și facem bulete de șuncă cu cașcaval? Sunt atât de bune atât calde...