Gazpacho Andaluzian, reteta tradițională spaniolă

Gazpacho Andaluzian, reteta tradițională spaniolă

Supe și ciorbe 07 iulie 2018
4
Porții
10 m
Timp preparare
10 m
Timp gătire
20 m
Gata în
Bucătărie: Spaniolă
Masă a zilei:
Grad dificultate: Ușor
Gazpacho este o supa rece, făcută din legume proaspete la blender. Este o supa traditionala spaniola dar din regiunea de sud a Andaluziei. Este consumată de-alungul verii deoarece este răcoritoare si revigoranta. Există alte rețete numite gazpacho, cum ar fi gazpacho manchego, care este foarte diferit de gazpacho andaluz. Există, de asemenea, o serie de feluri de mâncare care sunt strâns legate de gazpacho andaluz și de multe ori sunt considerate variante ale acestora, cum ar fi ajoblanco, salmorejo, pipirrana, porra antequerana, cojondongo și portughez.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Gazpacho Andaluzian, reteta tradițională spaniolă
Ingrediente
  • 2 kg roșii (inima de bou, aurora, etc sa fie cărnoase și bine coapte)
  • 200 g pâine albă
  • 200 g castraveți
  • 1-2 căței de usturoi
  • 1 ceapa medie
  • 2 linguri oțet de vin roșu
  • 100 g ardei gras roșu
  • Ardei iute după gust
  • 100 ml ulei de măsline
  • Sare după gust
Step by step method
1
Pentru început curățăm legumele: roșii de coaja și semințe, castraveții de coaja și de sâmburi, ceapa și usturoiul de coaja, ardeiul gras de cotor și semințe.
Taiem legumele bucăți mari.
2
Intr-un castron punem pâinea rupta peste care punem jumătate din roșii și înmuiem bine pâinea.
3
Punem legumele rămase, uleiul de măsline și sarea intr-un blender și le mixam pana obținem o crema fina. Adăugăm și pâinea înmuiată in roșii și continuam sa blenduim pana obținem o crema consistentă și omogena. Dacă este prea groasa putem adauga un pic de apa.
4
Dacă este prea groasa putem adauga un pic de apa. O trecem printr-o sită și o lăsam la rece minim 2 ore pentru a se îmbina gusturile.
5
Asta a fost tot! Simplu nu-i așa?! Spor la treaba și pofta buna!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Supă de broccoli cu legume
Supă de broccoli cu legume Supă de broccoli cu legume, o idee binevenită pentru vegetarieni sau pentru zilele de post și nu numai. Un aspect atrăgător multicolor și un gust...
Ciorbă de perișoare de pui a la grec
Ciorbă de perișoare de pui a la grec Azi o sa facem cea mai bună și mai delicioasă Ciorbă de perișoare de pui à la grec cu ingrediente simple și...
Cremă de morcovi cu linte roșie
Cremă de morcovi cu linte roșie Propunere de sezon și nu numai Cremă de morcovi cu linte roșie, un deliciu perfect pe tru zilele mohorâte și friguroase, mai ales dacă...