Galette cu smochine și migdale

( 0 out of 5 )
Loading...
  • -10-12 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 45 mTimp de gatire
  • 1:05 hGata in
Print Recipe

Galette cu smochine și migdale

Cea mai bună plăcintă cu smochine! Am tot auzit de galette cu aia cu aialaltă și sincer nu prea știam cu ce se mănâncă, astăzi o fac pentru prima dată și pot spune că am făcut cea mai bună plăcintă cu aluat fraged. Galette cu smochine și migdale este ideea Elisei Bauer care m-a inspirat eu venind cu amprenta mea. Am adaptat-o gustului și stilului meu și uitați ce a ieșit 🙂

Așadar vă Invit să o faceți și dumneavoastră acasă și să vă bucurați de această minunăție!

Ingrediente pentru galette cu smochine și migdale:

1 porție aluat frisse, rețetă pe care o găsești aici:
450 g smochine proaspete
50 g fulgi de migdale
70 g marmeladă de portocale, reteta aici
30 g zahăr brun

Mod de preparare galette cu smochine și migdale:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Tăiem sferturi smochinele.

Intindem aluatul pe un plan de lucru la diametrul de 34-35 cm. Rulăm pe sucitor și punem într-o tavă încapataore.


Ungem interiorul cu marmelada de portocale lăsând cam 4 centimetrii marginea neunsă. Punem circular sferturile de smochine, presarăm fulgii de migdale și distribuim uniform zahărul brun.


Adunăm marginile spre interior cu grijă, să nu se rupă, formând un cerc cu aspect dantelat spre interior.

Coacem 45-50 de minute, după care lăsăm la temperat în tavă pentru 30 de minute. Transferăm pe un platou cu grijă să nu o rupem.


O plăcintă țărănească aș spune eu, cu aspect de tartă. Simplu, rapid și gustos.


Spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password