Găigană, preparat traditional din Banat

Găigană, preparat traditional din Banat

Mic dejun 27 iunie 2018
2 p
Porții
5 m
Timp preparare
10 m
Timp gătire
15 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Mic dejun
Grad dificultate: Ușor
Găigană, preparat traditional din Banat. Un mic dejun care ne aduce aminte de vremurile copilăriei! Acest mic dejun consistent și sănătos îmi aduce aminte de vremurile in care tata intra in bucătărie, era un mare gurmand dar și un bucatar desăvârșit! Făcea aceasta mâncare mai ales primăvara când apărea ceapa verde și bineînțeles cu proviziile din carne de porc de peste iarna, cârnați, șonc, slănina, murături. Era o adevărată desfătare a gusturilor și un mic dejun încât sa îți ajungă până la vremea cinei.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Găigană, preparat traditional din Banat
Ingrediente
  • 6 oua
  • 200 g slănina sau piept de porc afumat
  • 150 g de cârnați afumați
  • 1 legătura de ceapa verde
  • Sare și piper după gust
  • Muraturi și ardei iute după pofta!
Step by step method
1
In prima faza de apucam de slănina sau de pietul de porc pe care le taiem felii și apoi le crestam pana la șorici, le punem intr-o tigaie încălzită la foc mediu, alaturi de cârnații crestati și așteptăm sa iasă untura afara. Apoi le scoatem pe o farfurie.
2
In untura rămasă punem ceapa verde tăiată felii de 1 centimetru și imediat ce s-a muiat ceapa adăugăm ouăle bătute cu sare și piper.
După ce s-a prins un strat din găigana cu ajutorul unei linguri de lemn adunam spre mijloc sa facem loc restului de compoziție sa se gătească și tot așa pana se încheagă tot oul.
3
Montam găigana pe un platou alături de bucățile de afumătură prăjite și murături, sau putem sa le punem individuale.
Simplu, nu-i așa?! Spor la treaba și pofta buna!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Ceai de cătină cu miere și ghimbir
Ceai de cătină cu miere și ghimbir Planta miraculoasă, cătina ale cărei frunze, flori, semințe și fructe sunt folosite ca remediu Naturist de mii de ani. Este însă mai cunoscută...
Burek rulat cu brânză feta
Burek rulat cu brânză feta Cu siguranță cel mai bun Burek rulat cu brânză feta făcut cu foi făcute în casă. Destul de ușor de făcut, cu ingrediente putine și...
Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri
Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri Azi facem un   Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri. Gustos, sănătos și foarte ușor de făcut din numai câteva ingrediente....