Friptură de curcan cu gutui la tavă

Friptură de curcan cu gutui la tavă

Rețete Cu Carne 11 noiembrie 2022
7-8 p
Porții
20 m
Timp preparare
120 m
Timp gătire
140 m
Gata în
Bucătărie: Românească
Masă a zilei: Prânz
Grad dificultate: Ușor

Friptură de curcan cu gutui la tavă


De departe una din cele mai bune și mai gustoase fripturi de sezon aș putea spune. Gust Sărat, dulce, acrișor o combinație excelentă! Să vă mai spun și de aroma gutuilor coapte… genială! 

Modul de preparare este foarte ușor, carnea rămâne fragedă și suculentă iar gutuile coapte nu vin decât să completeze acest tablou minunat al unei fripturi de MasterChef. 

Dar vorba multă cam strică în aceste momente, că deja iar îmi lasă gura apă și vă invit să rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor, dar și a modului de preparare pas cu pas.

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Friptură de curcan cu gutui la tavă
Ingrediente
Ingrediente
  • 1,5 kg pulpă de curcan dezosată fără piele
  • 3-4 gutui în funcție de cât de mari sunt
  • Sare/piper după gust
  • 100-130 g zahăr în funcție de cât de dulce vă place sosul
  • 300 ml de vin alb dulce
  • 100 g unt cu 80% grăsime
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade

Într-o tavă de cuptor punem pulpa de curcan, o gutuie tăiată bucăți mari și jumătate din cantitatea de vin. Condimentăm cu sare și piper. Acoperim cu o folie de aluminiu închizând bine marginile astfel încât să fie etanș. Dăm la cuptor pentru aproximativ 2 ore.
2
Spălăm și curățăm gutuile apoi le tăiem cuburi măricele de 2/2 cm. În timp ce pulpa stă la cuptor ne apucăm de sos și punem untul la încălzit, adăugăm cuburile de gutui și le călim până se rumenesc ușor. Cam 3-4 minute o să vă ia acest pas.
1
Adăugăm zahărul, restul de vin și mai gătim 2-3 minute.
2
Când timpul de coacere al pulei de curcan a trecut și carnea este moale și fragedă, scoatem gutuile afară din tavă și le curățăm de casa semințelor.
3
Punem într-o crăticioară pulpa obținută, adăugăm lichidul de pe celelalte gutui și mixăm până obținem un sos cremos.
4
Peste pulpa de curcan punem cuburile de gutui, ridicăm temperatura la 220 de grade și mai coacem 4-6 minute până se rumenesc frumos.
5
Noi am servit cu cel mai fin piure de cartofi, rețetă pe care o găsiți aici. Spor la treabă și să vă fie de folos!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Sărmăluța Uriașă
Sărmăluța Uriașă Pentru că planul de acasă nu se prea potrivește cu cel din târg înloc de câteva sarmale am făcut sărmăluța Uriașă. Nici nu apuc să spun tot cuvântul...
Pui umplut cu clătite a la Joana
Pui umplut cu clătite a la Joana Acest pui umplut cu clătite a la Joana își merită absolut tot efortul! Pe lângă că este foarte spectaculos, este și extrem de...
Tocăniță de pipote
Tocăniță de pipote O tocăniță de pipote ca la mama acasă niciodată nu aș putea refuza. O mâncare atât de simplă, dar atât de gustoasă și de ușor de făcut...