Frigărui de legume marinate in stil mediteranean

Frigărui de legume marinate in stil mediteranean

Rețete Fără Carne 19 iulie 2018
2 p
Porții
10 m
Timp preparare
10 m
Timp gătire
20 m
Gata în
Bucătărie: Mediteraneana
Grad dificultate: Ușor
In ultima vreme am tot încercat sa nu nu mai mănânc carne și se pare ca îmi cam iese, nu as putea spune ca sunt sau ca voi deveni vegetarian, nici măcar lacto sau ovo-lacto-vegeterian. Pur și simplu, dacă pana mai zilel trecute nu era zi in care sa nu mănânc carne, acum sunt perioade destul de lungi in care efectiv nu ma aproprii de nici un fel de carne, nici macar peste. Acum ca suntem in plină vara, legumele au un preț foarte accesibil, am zis sa ma joc cu culorile și bineînțeles cu gustul. Totul a venit odată Rețetele pentru blog... Da, va vine sa credeți? Eu care eram un carnivor convins, însă acum îmi iau proteinele din linte, fasole, mazare, etc. Și credeți-ma ca mi-e bine, am analizele in limitele normale, ma odihnesc mai bine, plus ca am început sa dau jos din kilograme! Yeeeeeee 🙈🙈🙈🙈 Astăzi am fost in piața de legume din cartier, ca sa cumpăr castraveți pentru a-i pune la soare, însă ca de fiecare data deși am o ținta perfecta, ma holbez prin piața și uite-așa mai vin acasa și cu altele. Am luat dovlecel, ardei gras galben, ardei capia, ceapa roșie și ardei iute. Din toate acestea, am făcut niște minunate frigărui de legume marinate in stil mediteranean. Iar acum când scriu efectiv îmi lasă gura apa, încât cred ca și mâine le voi face!
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Frigărui de legume marinate in stil mediteranean
Ingrediente
  • 300 g dovlecel
  • 150 g ciuperci champignon
  • O ceapa roșie mare
  • 150 g ardei capia
  • 150 g ardei gras galben
  • 1 ardei iute verde
  • Pentru dressing
  • Zeama de la o jumătate de lămâie
  • 70 ml ulei de măsline
  • 1 lingurița de oregano uscat
  • Câteva frunze de busuioc
  • 1-2 căței de usturoi
  • Sare și piper după gust
Step by step method
1
Spălam toate legumele și le taiem cuburi de 1,5/1,5 cm.
2
Pentru dressing avem nevoie de un pahar înalt in care pune zeama de lămâie, uleiul de măsline, sare, piper, oregano, busuioc și usturoiul curățat. Cu ajutorul unui blender vertical vom mixa pana obținem o emulsie.
3
Înfigem legumele alternând pe bețele de frigărui, le ungem cu jumătate din dressing și le lăsam sa stea preț de jumătate de ora.
4
Le punem pe grătarul încins, câte 1 minut pe fiecare parte, le condimentam cu sare și piper. Nu am făcu asta înainte ca sa nu piardă sucul.
Pentru servire le vom unge din nou cu dressingul rămas sau le putem servi alături de o quinoa, ori mei sau chiar alături de o bucata de carne.
5
Eu l-am făcut cu niște tofu marinat cu usturoi și rozmarin la tigaie. Dimplu și rapid, nu-i așa? Spor la treaba și pofta buna!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Pastă din brânză de năut și nuci caju
Pastă din brânză de năut și nuci caju Această pastă din brânză de năut și nuci caju este alternativa perfectă a pateurilor vegane pe care le găsiți în comerț și...
Brânză vegană din năut
Brânză vegană din năut Cred că orice zi de post merită să pregătim ceva nou și bun, azi vom face o brânză vegană din năut. Așadar printr-un procedeu simplu, din...
Bulete de șuncă cu cașcaval
Bulete de șuncă cu cașcaval Cine nu a mâncat vreodată bulete de cașcaval dar dacă le îmbunătățim și facem bulete de șuncă cu cașcaval? Sunt atât de bune atât calde...