Foitaj cu prune și migdale – Desert rapid cu foitaj din comerț

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -18 bucServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 40 mGata in
Print Recipe

Foitaj cu prune  și migdale – Desert rapid cu foitaj din comerț 

 

Ți-au venit musafirii pe nepusă masă, sau e duminică ori nu ai timp și nici chef să fierbi pe o cremă, să coci un blat, să aștepți să se răcească crema să o spumezi și așa mai departe, dar totuși ai poftă de ceva dulce, care să arate bine, să fie gustos și de ce nu și de sezon, nimic mai simplu, îți recomand o rețetă de foitaj cu prune, migdale și cremă de brânză, un desert rapid, simplu, gustos și de mare efect.

Ai nevoie de cateva ingrediente simple pe care le găsești și la magazinul din colț, sau poate chiar în cămara și frigiderul tău și cu siguranță îți vei uimi invitații!

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare și cu siguranță vă veți bucura de cel mai rapid desert făcut din numai câteva ingredinte.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Ingrediente:

  • 800 g foitaj din comerț sau dacă aveți făcut acasă este și mai bine
  • 120 g cremă de brânză Philadelphia
  • 100-120 g zahăr tos, în funcție de cât de dulce vă place
  • Coaja (doar partea galbenă) și zeama de la o lămâie potrivită 
  • 1 lingură extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • 18 prune medii
  • 1 linguriță scorțișoară macinată
  • 2 linguri pesmet/griș
  • 30 g fulgi de migdale
  • 30 g miere
  • 1 ou întreg

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Într-un bol punem crema de brânză, zahărul tos, extractul de vanilie, coaja razuită și zeama de lămâie și praful de sare, amestecăm bine până omogenizăm. Dăm deoparte.

Desfacem aluatul foitaj din pachet și îl îndreptăm astfel încât să fie drept. Împărțim aluatul în funcție de marimea acestuia.

Dacă pachetul de aluat este cu o singură foaie, de obicei are lățimea de 30 cm iar lungimea de 60, pe acesta îl impartim în 18 pătrate egale, obținând pătrate se 10/10 cm.

Dacă pachetul este cu 2 foi de 30/30 cm, împărțim fiecare foaie în câte 9 pătrate să obținem aceeași dimensiune de 10/10 cm.

Tăiem prunele jumătăți, le punem într-un castron alături de pesmet sau griș și praful de scorțișoară, le amestecăm și le dăm deoparte.

Punem fiecare foaie de aluat în tăvi tapetate cu hârtie de copt și le ungem marginile cu ou bătut. Distribuim egal crema de brânză pe supafața interioară a feliilor de aluat, punem prunele, mierea și migdalele.


dăm tăvile la cuptor 20-25 de minute sau până se rumenesc frumos.

Putem pudra cu zahăr farin și servim călduțe. Eu le-am servit fără zahăr pudră, pentru că personal nu îmi place. Simplu, rapid și foarte gustos! Spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password