Foitaj cu afine și cremă de brânză - Desert rapid cu foitaj din comerț

Foitaj cu afine și cremă de brânză - Desert rapid cu foitaj din comerț

Desert 05 septembrie 2019
18 buc
Porții
20 m
Timp preparare
25 m
Timp gătire
45 m
Gata în
Bucătărie: Franceză
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor

Foitaj cu afine și cremă de brânză - Desert rapid cu foitaj din comerț 

 

Nu ai timp și nici chef să fierbi pe o cremă, să coci un blat, să aștepți să se răcească crema să o spumezi și așa mai departe, dar totuși ai pkftă de ceva dulce, care să arate bine, să fie gustos și de ce nu și de sezon, nimic mai simplu, îți recomand o rețetă de foitaj cu afine și cremă de brânză, un desert rapid, simplu, gustos și de mare efect.

Ai nevoie de cateva ingrediente simple pe care le găsești și la magazinul din colț, sau poate chiar în cămara și frigiderul tău și cu siguranță îți vei uimi invitații!

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare și cu siguranță vă veți bucura de cel mai rapid desert făcut din numai câteva ingredinte.

Ingrediente:

  • 800 g foitaj din comerț sau dacă aveți făcut acasă este și mai bine
  • 300 g cremă de brânză Philadelphia
  • 120-150 g zahăr tos, în funcție de cât de dulce vă place
  • Coaja (doar partea galbenă) și zeama de la o lămâie potrivită 
  • 1 lingură extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • 250 g afine proaspete
  • 1 ou întreg

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Într-un bol punem crema de brânză, zahărul tos, extractul de vanilie, coaja razuită și zeama de lămâie și praful de sare, amestecăm bine până omogenizăm. Dăm deoparte.

Desfacem aluatul foitaj din pachet și îl îndreptăm astfel încât să fie drept. Împărțim aluatul în funcție de marimea acestuia.

Dacă pachetul de aluat este cu o singură foaie, de obicei are lățimea de 30 cm iar lungimea de 60, pe acesta îl impartim în 18 pătrate egale, obținând pătrate se 10/10 cm.

Dacă pachetul este cu 2 foi de 30/30 cm, împărțim fiecare foaie în câte 9 pătrate să obținem aceeași dimensiune de 10/10 cm.

Punem fiecare foaie de aluat în tăvi tapetate cu hârtie de copt și le ungem marginile cu ou bătut. Distribuim egal crema de brânză pe supafața interioară a feliilor de aluat, punem afinele.

dăm tăvile la cuptor 20-25 de minute sau până se rumenesc frumos.

Putem pudra cu zahăr farin și servim călduțe. Eu le-am servit fără zahăr pudră, pentru că personal nu îmi place. Simplu, rapid și foarte gustos! Spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...