Foi de tortillas

Foi de tortillas

Mic dejun 02 februarie 2021
16 p
Porții
30 m
Timp preparare
30 m
Timp gătire
60 m
Gata în
Bucătărie: Mexicana
Masă a zilei: Gustari
Grad dificultate: Ușor

Foi de tortillas

Te-ai gândit că aceste foi de tortillas le poți face acasă și sunt exact aceleași lipii de shaorma pe care le găsești în comerț?

Foi de tortillas

Ei da află că se fac atât de ușor și sunt net superioare fată de cele din comerț. Din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna tuturor puteți obține cele mai delicioase, moi și gustoase foi de tortillas ca la mama lor acasă. Pe lângă tortillas se pot folosi cu succes pentru shaorma, sandwich-uri, roluri cu brânză și somon sau chiar la rețeta aceasta de  rulouri cu banane, Nutella și unt de arahide.

Se fac atât de ușor, încât întinzi una, coci alta și treaba merge ca pe roate, maxim intr-o oră foile ar trebui să fie gata.

Așadar Rămâneți alături pentru lista simplă a ingredientelor dar și pentru modul simplu de preparare, iar rezultatul va fi de-a dreptul uimitor.

Foi de tortillas

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem foi de tortillas

Ingrediente:

  • 480 g făină
  • 5 g praf de copt
  • 6 g sare
  • 80 ml ulei vegetal
  • 280 ml apă caldă

Mod de preparare:

Într-un castron punem făina, sare și praful de copt. Le amestecăm și facem o gaură în mijlocul ei.

Faina cu sare

Adăugăm apa, uleiul și cu ajutorul unei spatule amestecăm până aceasta devine ineficientă, după care trecem la frământatul manual.

Adăugăm apa și uleiul

Frământăm până se dezlipește de pe pereții vasului și obținem un aluat elastic, destul de moale și ușor lipicios, nu mai adăugați apă că vor ieși uscate. Îl lăsăm deoparte pentru 10 minute acoperit.

Scoatem aluatul din castron pe planul de lucru și frământăm încă 5 minute.

Aluatul

Îl lăsăm din nou la odihnit pentru 10 minute după care îl împărțim în 16 părți egale.

Porționăm aluatul

Întindem fiecare bucată de aluat pe un plan de lucru presărat cu făină cercuri de 24 cm.

Intindem foile

Coacem pe tigaia încinsă câte 40-50 de secunde pe fiecare parte, nu trebuie mai mult, ca sunt destul de subțiri și altfel se vor usca.

Coacem foile
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Ceai de cătină cu miere și ghimbir
Ceai de cătină cu miere și ghimbir Planta miraculoasă, cătina ale cărei frunze, flori, semințe și fructe sunt folosite ca remediu Naturist de mii de ani. Este însă mai cunoscută...
Burek rulat cu brânză feta
Burek rulat cu brânză feta Cu siguranță cel mai bun Burek rulat cu brânză feta făcut cu foi făcute în casă. Destul de ușor de făcut, cu ingrediente putine și...
Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri
Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri Azi facem un   Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri. Gustos, sănătos și foarte ușor de făcut din numai câteva ingrediente....