Foi de napolitane umplute cu cremă de ciocolată

Foi de napolitane umplute cu cremă de ciocolată

Desert 27 aprilie 2020
36 buc
Porții
20 m
Timp preparare
20 m
Timp gătire
40 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor

Foi de napolitane umplute cu cremă de ciocolată

 

Sunt napolitanele mele preferate, sunt foarte ușor de făcut, relativ ieftine și cu ingrediente la îndemâna oricui, iar modul de preparare nu va da bătăi de cap nimanui.

Iar cum românii sunt mare amatori de napolitane și dulciuri pe bază de foi de napolitane, cu siguranță și acest desert va fi la inima multora dintre dumneavoastră.

Sunt o multitudine de rețete cu foi de napolitane, printre care vă amintesc și eu două din rețetele mele de foi de napolitane cu ciocolată de casă și prajitura Mozaic cu nuci și rahat, rețete apreciate de foarte mulți dintre dumneavoastră.

Foile ramân crocante, iar crema fină nu face decât să dea o notă de contrast între texturi. Gustul ciocolatos și fin al cremei de cacao, va fi apreciat de toți cei care iubesc ciocolata, dar haideți să consultăm lista ingredientelor și modul de preparare.

               

Ingrediente:

  • 450 g zahăr tos
  • 120 ml apă
  • 50-70 g cacao, de bună calitate, în funcție de cât de mult vă place
  • 8 gălbenușuri
  • 400 g unt cu minim 82% grăsime
  • Un praf de sare
  • Un pachet de foi de napolitane 27/37 cm

Mod de preparare:

Într-o crăticioară punem zahărul cu apa și cacaua la fiert pe foc mic, amestecând încontinuu.

Când ajunge în punctul de fierbere, o dăm deoparte.

Punem gălbenușurile peste compoziția de cacao și amestecăm energic.

Încorporăm untul cubulețe și amestecăm până se omogenizează după care dăm crema la rece.

Pachetul meu a avut 6 foi și am împărțit crema în 5 părți egale, dacă pachetul are mai multe foi împărțim crema într-un număr mai mic cu unul decât numărul foilor.

Umplem foile cu crema rece și punem deasupra un blat, atât să le preseze ușor și să se lipească și să nu se înconvoaie.

Dăm la rece până a doua zi, după care putem tăia. Spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană   Suculent, aromat și cremos  de se topește în gură, acestea sunt primele cuvinte care îmi vin...
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie Aromat, fraged și gust ușor dulce acrișor de nu te mai poți opri din mâncat. Este de-a dreptul cel mai bun...
Cheesecake cu mandarine și afine
Cheesecake cu mandarine și afine   Bun găsit din nou! Azi facem un cheesecake cu mandarine și afine, o combinație potrivită sezonului și nu numai.  Este atât de răcoritor și...