Ficăței de pui cu mere și stafide

Ficăței de pui cu mere și stafide

Starter 02 februarie 2021
3-4 p
Porții
10 m
Timp preparare
30 m
Timp gătire
40 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Starter
Grad dificultate: Ușor

Ficăței de pui cu mere și stafide

Astăzi o să pregătim ficatul sub o altă formă cu fructe și vă asigur ca acești ficăței de pui cu mere și stafide sunt de-a dreptul geniali.

  Ficăței de pui cu mere și stafide

Probabil că unii dintre dumneavoastră care nu prea sunt prieteni cu ficatul în general, veți spune că nici nu doriți să o gustați, darămite să mai și mâncați așa ceva, dar vă spun că nici nu știți ce pierdeți.

Cu un conținut bogat de fier și vitamine precum A, B, C, fier. Deasemeni ficatul este recomandat pentru consum, ca fiind sărac in calorii, reduce stresul, pentru piele, păr și unghii.

Deși este subestimat în favoarea bucăților se carne cu o textură musculară mai bine definită, are un rol binemeritat în Alimentația noastră.

Aromat și gustos în combinație cu merele și stafidele face ca acesta să fie unul din preparatele asemănătoare cu celebrul foie gras. Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului simplu și rapid de pregătire.

Ficăței de pui cu mere și stafide

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

 

Cum facem ficăței de pui cu mere și stafide?

Ingrediente:

  • 500 g ficat de pui
  • 500 g mere verzi de preferat grany smith
  • 70 g unt cu 82% grăsime
  • 70 g stafide mai măricele, de preferat jumbo
  • 150 ml vin alb sec
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Scurgem ficatul de sânge, și-l curățăm dacă este nevoie. Se mai întâmplă să mai rămână cu fiere. Aceea este amară și va denatura complet gustul.

Într-o cratiță punem 1,5 l de apă la fiert. Când dă în clocot adăugăm pe rând bucățile de ficat, iar din momentul în care fierbe mai lăsam 2 minute, pentru că îi vom mai găti ulterior.

Oparim ficatul

Curățăm merele de coajă și le tăiem în 6. Separat într-o tigaie încinsă punem jumătate din cantitatea de unt, adăugăm merele și stafidele.

Sotăm merele cu stafidele

Sotăm câteva secunde, atât cât să se caramelizeze ușor, după care adăugăm vinul. Fierbem până scade aproape tot lichidul, amestecând din când în când pentru a se găti uniform.

Adăugăm vinul

Într-o altă tigaie încinsă punem diferența de unt, ficăteii și îi sită la foc potrivit până se rumenesc frumos.

Tragem in unt ficateii

Adaugăm merele peste ficat și continuăm să gătim încă 1-2 minute la foc potrivit pentru a-și uni aromele. Este gata de servit.

Adăugăm merele la ficatei

Asta a fost pentru astăzi, un ficat de pui, pregătit sub o altă formă în combinație cu fructe, de aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună! Eu i-am servit cu niște cartofi natur cu unt și pătrunjel Trași la tigaie. 

Ficăței de pui cu mere și stafide
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Cuburi de cartofi cu cheddar la cuptor
Cuburi de cartofi cu cheddar la cuptor Geniale, și pot spune cu mâna pe inimă că aceste Cuburi de cartofi cu cheddar la cuptor sunt atât de bune și de...
Pufuleți cu brânză - Gougères - Cheese puffs
Pufuleți cu brânză - Gougères - Cheese puffs Cu siguranță că mulți dintre dumneavoastră vă veți îndrăgosti iremediabil de acești Pufuleți cu brânză - Gougères - Cheese puffs. Sunt ușor...
Conopidă gratinată la cuptor
Conopidă gratinată la cuptor Azi facem o rețetă de conopidă gratinată la cuptor, rețetă pe care în vremea începuturilor mele în bucătărie era un lux. În vremurile de acum facem...