Fasole verde scăzută

Fasole verde scăzută

Prânz 19 mai 2021
2 p
Porții
10 m
Timp preparare
15 m
Timp gătire
25 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Prânz
Grad dificultate:

Fasole verde scăzută

Azi facem o fasole verde scăzută cu mărar și usturoi, delicioasă și gustoasă ce poate fi servită ca atare în zilele de post sau însoțind un fel de carne.

Fasole verde scăzută

Poate că mulți dintre noi nu apreciem prea mult fasolea verde, însă pentru mine este un aliment foarte important în alimentația mea și pot spune că o consum destul de des.

Este foarte versatilă și poate fi gătită sub diferite forme de la salate la Garnituri, mâncăruri gătite cum ar fi niște carne de pui cu fasole verde, garnituri, etc. Fiind un aliment sănătos cu multe fibre este indicat chiar și în curele de detoxifiere sau slăbire.

Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, care de fapt este foarte scurtă dar și pentru modul de preparare explicat pas cu pas pentru o reușită garantată.

Fasole verde scăzută

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem fasole verde scăzută?

Ingrediente:

  • O ceapă medie
  • 70 ml ulei vegetal cu gust neutru
  • 4-5 căței de usturoi
  • 500 g fasole verde păstăi
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • 1 legătură de mărar
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Curățăm ceapa, usturoiul și le tocăm mărunt.

Tocăm mărarul fin.

Într-o oală punem la călit în ulei ceapa și usturoiul cu puțină sare până se înmoaie.

Punem ceapa cu usturoiul la calit

Când ceapa este călită adăugăm păstăile de fasole, putiă apă și continuăm să gatim la foc mic spre mediu până se înmoaie și fasolea. Dacă este nevoie mai adăugăm câte puțină apă, atât cât să se poată găti.

Adăugăm fasolea verde peste ceapa

Punem și pasta de tomate, dăm gust cu sare și piper și mai fierbem 1-2 minute la foc mic.

Adăugăm pasta de tomate

Servim cu mărar tocat, ca atare sau ca și garnitură însoțind un fel de carne. Merge foarte bine cu pui, porc, vită și chiar pește.

Fasole verde scăzută

Spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Ragu Bolognese de conopidă pentru paste
Ragu Bolognese de conopidă pentru paste Sper ca acest ragu Bolognese de conopidă să fie pe placul tuturor iubitorilor de paste și sincer nici nu văd de ce nu ar...
Rulouri din cotlet cu ardei și cașcaval la tigaie
Rulouri din cotlet cu ardei și cașcaval la tigaie Cu siguranță ca mulți dintre noi suntem mari amatori de carne de porc, așadar azi facem Rulouri din cotlet cu ardei...
Lasagna Bolognese cu carne de curcan
Lasagna Bolognese cu carne de curcan Astăzi vorbim și gătim Lasagna Bolognese cu carne de curcan dar cu aceleași arome autentice italienești pentru paste și lasagna. Sosul de carne este...