Farfale cu ton și sos de roșii

Farfale cu ton și sos de roșii

Paste 08 noiembrie 2020
2 p
Porții
5 m
Timp preparare
10 m
Timp gătire
15 m
Gata în
Bucătărie: Italian
Categorie: Paste
Grad dificultate: Ușor

Farfale cu ton și sos de roșii

Probabil cele mai apreciate paste cu sos de roșii din lume, le țin minte de pe vremea când am început într-ale bucătăriei și m-am îndrăgostit iremediabil de ele. Din numai câteva ingredinete simple și la îndemâna oricui, poți pregăti un prânz sau o cină rapidă.

Sunt mai sănătoase decât multe alte tipuri de paste dar și hrănitoare în același timp. Cel puțin mie îmi dau o sațietate și senzația de sătul destul de mult timp.

Practic se fac din numai 3 ingrediente principale, plus condimente și 15 minute ai obținut o mâncare rapidă și gustoasă.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și modul simplu de preparare al unor paste simple, dar extraordinar de gustoase

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se fac farfallele cu ton și sos de roșii?

Ingrediente:

  • 250 g farfalle, dar putem folosi alt timp de paste
  • 250 g roșii cuburi în bulion sau 350 g roșii proaspete
  • O conserva de 160-170 g net, în funcție de care găsiți
  • 1 cățel de usturoi
  • 40 ml ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
  • Câteva frunze de busuioc

Mod de preparare:

Punem pastele la fiert, cu un minut mai puțin față de Instrucțiunile de pe pachet.

Curățăm usturoiul și îl tocăm mărunt. Îl punem la călit pentru câteva secunde.

Adăugăm roșiile, sare și fierbem pentru 1-2 minute. Dacă folosim roșii proaspete, va trebui să le opărim scurt pentru o decojire mai ușoară, le tăiem cuburi și le adăugăm peste usturoi, așa cum am făcut si eu, pentru că am avut niște roșii mai moi și nu vroiam să le arunc. Pentru roșiile proaspete sosul va trebui fiert 4-5 minute.

Punem și pastele peste sosul de roșii, tonul scurs de lichid și mai fierbem acel minut despre care spuneam mai devreme. Dăm gust cu sare și piper, iar pastele sunt gata.

Presărăm busuiocul rupt bucățele mici și sunt gata de servit. Așa-i că sunt ușor de făcut?! Dar acum vă las să vă apucați de treabă și va doresc poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Paste rigatoni cu ragu bolognese de conopidă
Paste rigatoni cu ragu bolognese de conopidă Sper ca aceste paste rigatoni cu ragu Bolognese de conopidă să fie pe placul tuturor iubitorilor de paste și sincer nici nu văd...
Spaghete cu chifteluțe în sos de roșii
Spaghete cu chifteluțe în sos de roșii Cui nu-i plac chiftelele?! Dar dacă le îmbunătățim și facem spaghete cu chifteluțe în sos de roșii, cu siguranță vor fi curcubeu pe...
Găluște pufoase de făină
Găluște pufoase de făină Aceste găluște pufoase de făină sunt atât de fragede și de pufoase, potrivite pentru aproape orice fel de mâncare, chiar și pentru preparate dulci. Pentru mine...