Falafel - Chiftele de năut

Falafel - Chiftele de năut

Prânz 16 aprilie 2021
4 p
Porții
20 m
Timp preparare
10 m
Timp gătire
30 m
Gata în
Bucătărie: Libaneză
Categorie: Prânz
Grad dificultate: Ușor

Falafel - chiftele de nĂut

În sfârșit i-a venit vremea unuia din felurile mele preferate de post, Falafel - Chiftele de năut care de fapt nu sunt decât niște chiftele de năut 😍

Falafel

Cum spuneam mai devreme, le-a venit vremea și fără nici un fel de falsă modestie îmi pare rău că am făcut atât de puține. Aceste chifteluțe care se consumă în tot Orientul Mojlociu  și se fac din nouț sau fasole ori combinate. Stradal se servesc în “buzunarul” unei lipii alături de salate, legume și sos de tahini sau maioneză de tahini cum îmi place mie să îi spun.

Boabele de năut musai trebuie să stea peste 16 ore în apă rece apoi se macină și se amestecă cu condimente, făină și bicarbonat de sodiu, nu praf de copt drojdie sau alți afânători. Niciodată nu se face din năut fiert și nici nu se macină prea tare.

Pentru mine pot spune că sunt cele mai bune chifteluțe vegane pe care le-am mancat vreodată și dacă stau bine să ma gândesc cred că le-aș înlocui și pe cele cu carne.

Așadar vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.

Falafel

Pentru multe alte rețete de post, intrați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.

Cartofi copți în crustă de mălai

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cât de simplu se face Falafel - chiftele de naut acasă?

Ingrediente:

  • 250 g năut crud
  • 3 legături de pătrunjel
  • 3-4 căței de usturoi
  • 200 g ceapă galbenă
  • 1 linguriță de cumin
  • 1 linguriță coriandru măcinat
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • Sare și piper după gust
  • 50-60 g făină albă
  • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Spălăm pătrunjelul, îl scurgem bine de excesul de apă și îl tocăm grosier.

Curățăm ceapa și usturoiul, le tocam mărunt.

Punem pentru cel puțin 16 (preferabil 24) ore năutul la hidratat în apă rece și musai lăsat la temperatura camerei.

După trecerea timpului de stat la hidratat îl scurgem bine printr-o sită și îl punem intr-un robot de bucătărie alături de restul ingredientelor mai puțin făina și uleiul.

Punem toate ingredientele intr-un bol

Mixăm prin pulsare până obținem o compoziție asemănătoare cu quinoa crudă. Verificăm de gust. Nu mixati să faceți pastă că nu veți mai avea textură și nici culoare frumoasă. Încorporăm făina și dăm la rece pentru o jumătate de oră.

Adăugăm faina

După trecerea timpului de stat la frigider impărțim compoziția în biluțe dă mărimea dorită și le prăjim în baie de ulei la temperatura de 175 de grade până capătă o culoare brună în exterior.

Prajim in baie de ulei

Servim cu salată și maioneză de tahini și garnitură de cartofi copți ori orez sau pur și simplu doar cu salată.

Falafel

Simplu, gustos, dar mai ales sănătos. Spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Ragu Bolognese de conopidă pentru paste
Ragu Bolognese de conopidă pentru paste Sper ca acest ragu Bolognese de conopidă să fie pe placul tuturor iubitorilor de paste și sincer nici nu văd de ce nu ar...
Rulouri din cotlet cu ardei și cașcaval la tigaie
Rulouri din cotlet cu ardei și cașcaval la tigaie Cu siguranță ca mulți dintre noi suntem mari amatori de carne de porc, așadar azi facem Rulouri din cotlet cu ardei...
Lasagna Bolognese cu carne de curcan
Lasagna Bolognese cu carne de curcan Astăzi vorbim și gătim Lasagna Bolognese cu carne de curcan dar cu aceleași arome autentice italienești pentru paste și lasagna. Sosul de carne este...