Dulceață de struguri negrii din numai 3 ingrediente și fără conservanți

Dulceață de struguri negrii din numai 3 ingrediente și fără conservanți

Retete de gem, dulceata si sirop 03 septembrie 2020
8 borcane mici
Porții
60 m
Timp preparare
30 m
Timp gătire
90 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Mic dejun
Grad dificultate: Ușor

Dulceață de struguri negrii din numai 3 ingrediente și fără conservanți

Pot să spun cu mâna pe inimă că sunt un om tare norocos, că am memoria foarte bună ( încă 😂😂😂) Să die vreo 8-9 ani de când am mancat aceasta dulceață de struguri negrii, în bătătura unei gospodării din Recaș, la tanti Florica. Îmi aduc aminte că citisem pe undeva că laptele de capră este foarte bun pentru plămâni și diverse și uite-așa mergeam de câteva ori de la Timișoara la Recaș, ba după lapte, ba după brânza de capră pe care tanti Florica o făcea din laptele celor 5 capre pe care le avea atunci.

Din poartă mirosul îmbietor de struguri, must mi-a atras atenția, însă ce să vezi nu era nici una nici cealaltă cu aceasta dulceață de struguri făcută taman din struguri negrii și gata am fost... Am plecat însă cu promisiunea ca data viitoare să primesc și eu in borcănel și așa a și fost!

Cu un conținut foarte mare de antioxidanți, bogat de vitamine dar și săruri minerale strugurii sunt foarte buni pentru sănătate.

Partea migăloasă e scosul sâmburilor și lăsatul peste noapte, restul fiind poveste și ingrediente. Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul extrem de simplu printre preparare ei.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Ingrediente:

  • 3 Kg de struguri negrii
  • 1 kg de zahăr tos
  • 2 lămâi

Mod de preparare:

Pentru început vom spăla strugurii sub jet de apă rece. Îi scurgem bine de apă.

Dăm jos boabele de pe ciorchine și le tăiem jumătăți. Scoatem semințele din boabele de struguri. Punem zahărul și zeama de lămâie peste struguri și îi lăsăm până a doua zi.

Strecurăm printr-o sită boabele și le dăm deoparte. Punem sucul obținut la fiert până se reduce la jumătate.

Adăugăm pulpa de struguri peste suc, fierbem până se leagă compoziția, amestecând din când în când. 

Fierbem până ajunge la consistența unei dulceți mai lichide. Mare atenție, nu trebuie să fie foarte groasă, pentru că oricum după răcire se va întări.

Sterilizăm borcanele astfel: le vom pune pe o tavă și le vom băga la cuptor cu 10 minute înainte de a turna dulceața în borcane la 180 de grade Celsius. Capecele le punem în apă fierbinte și le vom da un clocot, după care le vom șterge cu un șervet curat de Bucătărie. Turnăm cu grijă dulceața în borcanele în borcanele fierbinți, odată cu grijă să nu ne ardem și în al doilea rând să nu le murdărim Punem capecele, strângem bine și le asezăm pe in pat de prosoape, le acoperim și le lăsăm să se răcească de la sine.

Cam asta a fost, simplu, rapid, economicos și foarte sănătos! Așadar nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Nectar de gutui fără conservanți din doar 3 ingredinete, 100% natural
Nectar de gutui fără conservanți din doar 3 ingredinete, 100% natural Gutuile sunt fructele pe care le aștept în fiecare an cu cea mai mare nerăbdare, pur și simplu îmi...
Dulceață de prune cu nuci
Dulceață de prune cu nuci Papilele gustative cu siguranță vor fi încântate de aceasta dulceață de prune cu sâmburi de nucă! Merge de minune alături de o brânză maturată, la...
Dulceață de gutui ca la bunica
Dulceață de gutui ca la bunica Gutuile sunt niște fructe aromate, înrudite cu mărul și părul, cunoscut încă din antichitate, ca fiind folosit în medicina populară alături de semințe și...