Dulceață de măceșe cu nuci - Rețetă tradițională din Pusta Banatului

Dulceață de măceșe cu nuci - Rețetă tradițională din Pusta Banatului

Desert 03 septembrie 2018
Porții
10 m
Timp preparare
60-70 m
Timp gătire
70-80 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Mic dejun
Grad dificultate: Ușor
Îmi aduc aminte exact ziua de 27 Iulie 2018, eram la Pișchia cu prietena mea Laura Laurențiu, aveam un eveniment și cum toată ziua muncisem pe o căldură de numa nu-ti venea să ieși din casă, brusc mi s-a făcut poftă de dulce și cum aveam făină, ouă, lapte, am pus de niște gogoși, dar cu ce să ii mâncăm, pentru că mie nu îmi plac cu zahăr. Deodată Alina, o doamnă de-a locului a scos un borcan de dulceață de măceșe cu nuci - rețetă tradițională din Pusta Banatului. A fost atât de bună încât abia am așteptat să vină vremea măceșelor și să ma apuc de treabă. Cum tehnologia e foarte avansată, nu a fost nevoie să mai merg să mă zgârii și să mă înțep, am luat direct de la un producător din munții Apuseni un bidon de 2,5 kilograme, suficient pentru a face o porție zdravănă de dulceața. Proprietăți ale măceșelor: antioxidante, ajuta la metabolismul glucidelor, crește imunitatea, afecțiuni digestive, musculare, alunga oboseala intensă, regenerarea pielii, circulația sângelui. Au și un conținut bogat de vitamine precum: A, D, E, B1, B2, K. După cum vă spuneam, așa arată pasta de măceșe:
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Dulceață de măceșe cu nuci - Rețetă tradițională din Pusta Banatului
Ingrediente
  • 2,5 kg pastă de măceșe
  • 1-1,2 kg zahăr
  • 1 kg sâmburi de nucă
  • Un praf de sare
Step by step method
1
Punem sâmburii de nucă într-o tavă și îi băgăm la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade.
2
Punem pasta de măceșe la foc mediu și adăugăm zahărul, nuca prăjită și praful de sare. Până începe să fiarbă vom amesteca aproape încontinuu, pentru ca să nu se prindă. În momentul în care a început să fiarbă o lăsăm la foc mic și amestecăm atât cât este nevoie să nu se prindă de fundul oalei. O vom fierbe aproximativ o oră.
3
Cu 15-20 de minute înainte de a fi gata pornim din nou cuptorul la 180 de grade pentru a steriliza borcanele. Capacele le punem intr-o oală cu apă și le vom fierbe pentru 1-2 minute, după care le vom șterge cu un șervet de bucătărie.
După ce a fiert, turnăm in borcane, punem capacele, le strângem bine și le punem în bain marie până se răcesc de la sine.
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Tartă rapidă cu piersici
Tartă rapidă cu piersici Această Tartă rapidă cu piersici este atât de gustoasă și aromată încât un așa deliciu nu are cum să fie refuzat de cineva. Nu ai nevoie...
Choux a la creme cu cacao și cremă de vanilie
Choux a la creme cu cacao și cremă de vanilie  Categoric cel mai bun desert este acest choux a la creme cu cacao și cremă de vanilie. Fin, elegant iar...
Tort brownie cu cremă brigadeiro
Tort brownie cu cremă brigadeiro Azi facem cel mai delicios tort care îmbină două deserturi renumite și spectaculoase, Tort brownie cu cremă brigadeiro 😍😍😍 Spectaculos, puțin spun și nu cred...