Dulceața de căpșuni, reteta bunicii mele

Dulceața de căpșuni, reteta bunicii mele

Mic dejun 24 mai 2018
30 m
Timp preparare
60 m
Timp gătire
90 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Mic dejun
Grad dificultate: Ușor
Niciodata nu am mancat o dulceata de capsuni mai buna ca aceasta, imi aduc aminte cum ma punea bunica sa o ajut, mai intai sa le spal apoi sa le iau coditele jos. Nu exista an in care aceasta dulceata sa nu fie prezenta la noi in casa. Si aveam capsuni cu duiumul, bunica fiind recunoscuta in sat pentru capsunile ei parfumate si pline de gust. Dulceaţa de căpşuni reuşeşte să capteze tot parfumul acestor fructe deosebite şi reprezintă o modalitate ideală de păstrare pentru iarnă a fructelor. Diferenţa dintre dulceaţă şi gem este dată de consistenţă, de cantitatea de zahar și modul de preparare, dulceaţa ca produs final fiind cu bucăți de fruct, pe când gemul este de o consistenta aproape uniformizată.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Dulceața de căpșuni, reteta bunicii mele
Ingrediente
  • 3 kg de căpșuni
  • 2 kg de zahăr
  • Zeama de la 3 lămâi
Step by step method
1
Dacă avem norocul sa găsim căpșuni mai mici, ar fi ideal, dacă nu după ce le spalam cu atenție și cu grija căpșunile, le curățăm de codițe pe cele mai mari le tăiem in doua.
2
Punem zaharul și zeama de lămâie peste ele și le lăsam pana a doua zi, timp in care mai amestecam pana la dizolvarea zaharului, dar și pentru a extrage cât mai mult suc din fructe.
3
A doua zi strecuram căpșunile, punem sucul la fiert și când a dat in clocot, turnam peste fructele strecurate, lăsam așa aproximativ jumătate de ora. Strecuram din nou și le punem din nou sucul la fiert pana se reduce la jumătate. Adăugăm fructele in sirop și mai fierbem 15-20 de minute la foc mic pentru a păstra cât mai întregi fructele. Pentru a verifica dacă a fiert suficient luaţi cu o lingură puţin gem din oala in care au fiert căpşunile și puneți pe o farfurie, iar dacă se leagă este numai buna de turnat in borcane sterilizate și fierbinți. Punem capacele și le așezăm intr-un pat din prosoape pana se răcesc de la sine.
4
Punem capacele și le așezăm intr-un pat din prosoape pana se răcesc de la sine.
Spor la treaba și pofta buna!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Ceai de cătină cu miere și ghimbir
Ceai de cătină cu miere și ghimbir Planta miraculoasă, cătina ale cărei frunze, flori, semințe și fructe sunt folosite ca remediu Naturist de mii de ani. Este însă mai cunoscută...
Burek rulat cu brânză feta
Burek rulat cu brânză feta Cu siguranță cel mai bun Burek rulat cu brânză feta făcut cu foi făcute în casă. Destul de ușor de făcut, cu ingrediente putine și...
Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri
Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri Azi facem un   Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri. Gustos, sănătos și foarte ușor de făcut din numai câteva ingrediente....