Cuburi de curcan cu parmezan și verdețuri

Cuburi de curcan cu parmezan și verdețuri

Rețete Cu Carne 17 ianuarie 2022
35-40 buc
Porții
15 m
Timp preparare
16 m
Timp gătire
30 m
Gata în
Bucătărie: Americana
Grad dificultate: Ușor

Cuburi de curcan cu parmezan și verdețuri

Aceste Cuburi de curcan cu parmezan și verdețuri sunt o reinterpretare a unui preparat banal, pe care probabil orice gospodină îl gătește la un moment dat: șnițel de pui cu pesmet.

Cuburi de curcan cu parmezan și verdețuri

Eu am ales să le dau însă o altă formă, mai mică și mai compactă, cât să le bagi direct în gură sau să muști maxim odată din ele. Crusta reprezintă însă punctul forte. Sunt câteva ingrediente simple, care laolaltă, în acest caz, crează magie. Aromele verdețurilor, gustul delicios al parmezanului și savoarea cărnii de curcan gătită exact atât cât trebuie fac din acest preparat unul de top, dar totuși ușor și rapid de pregătit. Poate fi un element de pe un platou de aperitive, poate fi un preparat pentru felul doi alături de o garnitură, sau poate fi mâncarea preferată a copilului tău. Ai mei dragi au devorat la propriu întreaga cantitate preparată. Spot la gătit! Ingredientele necesare și modul de preparare al cuburilor de curcan cu parmezan și verdețuri sunt descrise în cele ce urmează!

Cuburi de curcan cu parmezan și verdețuri

Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici  sau pe fotografie.

Cotlet de porc dulce acrișor cu ananas și legume

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Cuburi de curcan cu parmezan și verdețuri?

Ingrediente:

  • 1 kg piept de curcan dezosat
  • 1 linguriță prăfoșenie usturoi
  • 1 linguriță cu vârf de sare
  • 1 linguriță de boia
  • Chilli praf după gust
  • 1 linguriță coriandru măcinat
  • 1 linguriță pătrunjel uscat
  • 1/linguriță turmeric
  • 3 ouă mari
  • 120 g făină
  • 150 g pesmet
  • 150 g parmezan răzuit
  • 800 ml ulei vegetal pentru prăjit

Mod de preparare:

Tăiem cuburi de 1,5/1,5 cm pieptul de curcan.

Batem ouăle.

Amestecăm parmezanul cu pesmetul.

Amestecam parmezanul cu pesmetul

Condimentăm pieptul de curcan cu sare, boia, chilii, turmeric, pătrunjel, coriandru, praf de usturoi. Le amestecăm bine și le dăm la rece pentru minim 3 ore.

Condimentam

Trecem carnea prin făină.

Dam prin faina

Răsturnăm toată carnea în ouăle bătute și le amestecăm bine.

Trecem prin ou

Apoi luăm 4-5 cuburi și le dăm prin pesmetul amestecat cu parmezanul. Le scoatem pe o tavă si le dăm deoparte. Facem la fel și cu restul de carne.

Dam prin pesmet

Încingem o tigaie înaltă cu uleiul vegetal si prăjim la foc mediu spre mare până se rumenesc frumos. Le scoatem pe o tavă tapetată cu prosop de bucătărie pentru a scurge excesul de ulei.

Simplu, rapid si gustos!

Cuburi de curcan cu parmezan și verdețuri
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Friptură de curcan cu gutui la tavă
Friptură de curcan cu gutui la tavă De departe una din cele mai bune și mai gustoase fripturi de sezon aș putea spune. Gust Sărat, dulce, acrișor o combinație excelentă!...
Sărmăluța Uriașă
Sărmăluța Uriașă Pentru că planul de acasă nu se prea potrivește cu cel din târg înloc de câteva sarmale am făcut sărmăluța Uriașă. Nici nu apuc să spun tot cuvântul...
Pui umplut cu clătite a la Joana
Pui umplut cu clătite a la Joana Acest pui umplut cu clătite a la Joana își merită absolut tot efortul! Pe lângă că este foarte spectaculos, este și extrem de...