Croissante rapide cu Nutella

Croissante rapide cu Nutella

Patiserie 19 septembrie 2022
16
Porții
30 m
Timp preparare
20 m
Timp gătire
50 m
Gata în
Bucătărie: Franceză
Masă a zilei: -
Grad dificultate: Ușor

Croissante rapide cu Nutella 


Cu siguranță aceste Croissante rapide cu Nutella vor fi pe placul tuturor mai ales ale celor care iubesc ciocolata! 

Cui nu-i plac croissantele?! Nu cred să existe cineva care să poată spune asta! Astăzi vă prezint o rețetă super ușoară de croissante Rugelach, cu ciocolată, făcute în casă și sunt pline de ciocolată!


Ca și timp de preparare pot spune că sunt cele mai rapide și mai ușoare de atât nu am făcut vreodată! Printre treburile casnice m-am apucat de aluat pe care l-am lăsat să dospească după care am fost să mai sap în grădină, apoi am revenit pentru împărțirea aluatului, moment în care am împărțit untul, apoi iar în grădină și tot așa nici nu mi-am dat seama cum a trecut timpul și am terminat și croissantele.

Sunt moi, fragede și cu gust intens de ciocolată. Dar nu e neaparat nevoie să le faceți pe toate cu ciocolată, eu am ales să fac jumătate doar cu ciocolată și jumătate și cu magiun de prune. Ingredinetele sunt pentru 16 croissante, așa că puteți umple si cu gem, brânză sau chiar cremă de vanilie. 

Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor și modul de preparare.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 


Cum facem Croissante rapide cu Nutella 



Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Croissante rapide cu Nutella
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 400 g făină albă tip 000
  • 150 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 100 ml iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 1 ou
  • 7 g de drojdie uscată
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 10 g zahăr vanilat
  • 1/2 linguriță rasă de sare
  • 2 linguri de ulei vegetal cu gust neutru
  • 150 g de unt cu 80% grăsime
Ingrediente pentru umplut și uns croissantele:
  • 200-220 g Nutella
  • 1 gălbenuş de ou
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură de apă
Mod de preparare pentru aluat:
1
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Cernem făină într-un castron mare. Facem o gaură, adăugăm laptele călduț, zahărul vanilat, zahărul și drojdia. Amestecăm de câteva ori până obținem o compoziție cleioasă. Dăm deoparte și lăsăm să se activeze drojdia.
2
Adăugăm oul, iaurtul și amestecăm cu ajutorul unei spatule de Silicon până aceasta devine ineficientă.
3
Încorporăm 1 lingură de ulei și frământăm până obținem un aluat elastic și omogen. Ungem un castron cu uleiul rămas și acoperim cu o folie. Lăsăm la dospit până își dublează volumul.
4
Împărțim aluatul în 6 părți egale.
5
Întindem aluatul la un diametru de 20 cm. Ungem cu câte o parte de unt și facem la fel până terminăm untul și aluatul.
6
Punem aluatul pe o tavă unsă cu puțin ulei acoperit cu o folie la frigider și lăsăm 30 de minute.
7
Pe un plan presărat cu faină întindem aluatul cu un diametru de 55-60 de cm și cu o grosime de 3-4 mm. Crestăm marginile aluatului la 1,5 cm exact așa cum se vede în fotografie și distribuim Nutella. Rulăm croissantele.
8
Punem pe tăvile tapetate cu hârtie de copt și le ungem cu amestecul de gălbenuș cu ulei și apă.
9
Dăm la cuptorul preîncălzit pentru 20-22 de minute sau până se rumenesc frumos. Scoatem cornurile din cuptor, presărăm zahăr pudră și Opțional Nutella. Simplu, rapid, gustos și perfect pentru micul dejun!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Sărățele presate cu feta și chimen
Sărățele presate cu feta și chimen Aceste Sărățele presate cu feta și chimen pe care le-am preparat astăzi au o formă mai specială, dar totuși foarte comună, pentru că se...
Plăcintă cu mere din aluat cu untură
Plăcintă cu mere din aluat cu untură Probabil cea mai fragedă și cea mai gustoasă plăcintă cu mere din aluat cu untură din câte am făcut și mâncat vreodată. Rețeta...