Creveți cu Fasole Neagra, Cartofi Dulci, Quinoa si Tabasco Chipotle in Stil Marocan

Creveți cu Fasole Neagra, Cartofi Dulci, Quinoa si Tabasco Chipotle in Stil Marocan

Prânz 26 mai 2018
4
Porții
10 m
Timp preparare
25 m
Timp gătire
35 m
Gata în
Bucătărie: Marocana
Categorie: Prânz
Grad dificultate: Ușor
Pur și simplu sunt îndrăgostit de condimente, sunt convins că bucataria fără condimente ar fi fadă și fără nici o noima! Când spun condimente, nu ma refer la delikat, vegeta, ori alte așa zise condimente pentru pui, cartofi sau pentru ce or fi ele, ci la condimentele pure, naturale, așa cum au fost lăsate de Dumnezeu pe pământ sa le cultivam si sa le dam valoarea in farfurii. Mi-a fost dat să am norocul să circul liber prin lumea asta de la un capăt la celălalt, atât fizic, dar mai ales gastronomic! Nu ma pot lăuda că sunt globe trotter , dar de fiecare data când am ocazia nu ma gândesc de doua ori înainte de a-mi face bagajul și sa o sfeclesc. Însă ma pot mândri cu o colecție de peste 800 de cărți de bucate din lumea întreaga, cumparate, primite ce mai contează?! Azi cu ajutorul celor de la Tabasco România, am ales sa gătesc creveți cu cartofi dulci, quinoa și fasole neagra in stil Marocan, o reteta simpla și rapida, dar extrem de gustoasă și arătoasă!
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Creveți cu Fasole Neagra, Cartofi Dulci, Quinoa si Tabasco Chipotle in Stil Marocan
Ingrediente
  • 400 g de creveți decorticați
  • 300 g cartof dulce
  • 100 g quinoa
  • 100 g de fasole neagra sau roșie uscata sau 300 g de fasole gata fiarta.
  • 100 g ardei gras rosu
  • 1 zucchini/dovlecel mic
  • 1 ceapa albă tocata mărunt
  • 2 cm de ghimbir tocat mărunt
  • 3-4 căței de usturoi tocat mărunt
  • 1 ardei iute roșu tăiat felii subțiri
  • 50 ml ulei
  • 50 g unt
  • 100 g pasta tomate
  • 1 lingura sănătoasă de cumin
  • 30 ml Tabasco Chipotle
  • 2 fire ceapa verde
Step by step method
1
Incingem o tigaie mare sau o cratiță. Punem usturoiul, ceapa, ardeiul iute și ghimbirul și le călim pana capătă o culoare aurie,
2
Curățăm legumele, le spalam, cartofii și zucchini ii tăiem cuburi, ardeiul gras fasii mai groase, fasolea o fierbem daca o avem cruda.
Adăugăm cartofii, zucchinele, fasolea, ardeiul gras și quinoa și adăugăm apa cât sa ajungă la nivelul legumelor și le lăsam sa fiarbă, reducem focul astfel încât sa fiarba la foc domol, cam 20 de minute.
3
In timp ce legumele fierb, încingem o alta tigaie in care punem untul și la foc rapid gatim creveții.
4
Adăugăm pasta de tomate, cuminul și sosul Tabasco Chipotle si mai lăsam sa fiarbă încă vreo 5 minute la foc mic.
5
Adăugăm și creveții, amestecam cu grijă astfel încât sa se combine și mai lăsam sa fiarbă 1-2 minute.
6
Servim cu ceapa verde tăiată felii.
Spor la treaba și pofta buna!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Ragu Bolognese de conopidă pentru paste
Ragu Bolognese de conopidă pentru paste Sper ca acest ragu Bolognese de conopidă să fie pe placul tuturor iubitorilor de paste și sincer nici nu văd de ce nu ar...
Rulouri din cotlet cu ardei și cașcaval la tigaie
Rulouri din cotlet cu ardei și cașcaval la tigaie Cu siguranță ca mulți dintre noi suntem mari amatori de carne de porc, așadar azi facem Rulouri din cotlet cu ardei...
Lasagna Bolognese cu carne de curcan
Lasagna Bolognese cu carne de curcan Astăzi vorbim și gătim Lasagna Bolognese cu carne de curcan dar cu aceleași arome autentice italienești pentru paste și lasagna. Sosul de carne este...