Crema de sparanghel cu iaurt si prosciutto

Crema de sparanghel cu iaurt si prosciutto

Supe și ciorbe 10 mai 2018
6 portii
Porții
20 m
Timp preparare
40 m
Timp gătire
60 m
Gata în
Bucătărie: Italian
Grad dificultate: Ușor
Fiind o plantă aromată care da o savoare extraordinara, fie ca o folosim pentru supe creme, la gratar sau in garniturile de legume, salate, aproape ca poate fi combinata in orice fel de mancare, reusind cu succes sa incoroneze cele mai sofisticate preparate. Regele Ludovic al 14-lea a dispus contruirea de solarii, speciale, pentru a se bucura de sparanghel tot timpul anului, astfel leguma capatand titulatura de ``Hrana Regilor``. In linii mari beneficiile consumului de sparanghel: detoxifiaza, are propietati antiimbatranire, este considerat afrodiziac, amelioreaza durerile si inflamatiile din corp, previne osteoporoza, reduce riscul bolilor de inima si al malformatiilor congenitale. Nu cred sa existe vreo supa crema care sa imi placa mai mult decat cea de sparanghel, asa ca astazi va ofer si eu reteta mea, de aceasta data cu iarut si prosciutto crocant si cu care nu va da gres nici cel mai neindemnatic intr-ale bucatariei.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Crema de sparanghel cu iaurt si prosciutto
Ingrediente
  • Sparanghel alb 1 kg
  • Cartofi 200 g
  • Ceapa alba 100 g
  • Usturoi 30 g
  • Ulei de masline 50 ml
  • Smanatana de gatit minim 32% 200 ml
  • Prosciutto crud feliat 100 g
  • O lingura de ulei de masline pentru decor
  • Sare si piper alb dupa gust
Step by step method
1
Asa dupa cum vedeti, am curatat legumele si le-am taiat in bucati mai mari, pentru ca fiind supa crema nu este nevoie sa ne chinuim sa le taiem mici sau la marime exacta.
2
Incingem o oala cu putin ulei de masline, adaugam toate legumele si putina sare, nu prea multa si le calim aproximativ 10-15 minute. Pentru ca proscitto este sarat iar prin prajire se va elimina apa si va fi si mai sarat, asa ca sare cu moderatie, mai bine dupa, decat sa nu o puteti manca de sarata.
3
Dupa ce s-au calit legumele adaugam apa, dupa cat dorim sa o facem de groasa, eu am adaugat 1,2 litrii. O lasam sa fiarba pana legumele devin moi si se farama cand bagam furculita in ele, eu am lasat 25 de minute.
4
Dupa ce a fiert, o lasam sa se tempereze vreo 10-15 minute, apoi o bagam in blender , adaugam iaurtul si o mixam pana vedem ca are o consistenta omogena. O trecem prin sita, pentru a extrage eventualele parti atoase ramase dupa curatarea sparanghelului. Dupa ce am terminat de mixat crema, o readucem pe foc pentru a-i da un clocot, asta pentru ca am adaugat iaurtul si va trebui si el sa fiarba 2-3 minute.
5
Incingem o tigaie cu o lingura de ulei de masline si prajim feliile de prosciutto la foc mic pana devin crocante, dar avand grija sa nu le ardem, pentru ca dupa aceea vor fi amare. Aceasta operatie o putem face si la cuptor la 180 de grade pentru cateva minute.
6
In tigaia in care am prajit feliile de prosciuto, adaugam cateva felii de sparanghel pe care le puteti face cu un econimic (scula de curatat legume), adaugam un praf de sare si le lasam pret de un minut, cat se inmoaie putin si sa le putem modela.
7
Punem Crema de sparanghel cu iaurt si prosciutto in farfurii, adaugam cateva bucati de prosciutto rupt, felii de sparanghel si o lingurita de ulei de masline.
Spor la treaba si pofta buna!

Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Supă de broccoli cu legume
Supă de broccoli cu legume Supă de broccoli cu legume, o idee binevenită pentru vegetarieni sau pentru zilele de post și nu numai. Un aspect atrăgător multicolor și un gust...
Ciorbă de perișoare de pui a la grec
Ciorbă de perișoare de pui a la grec Azi o sa facem cea mai bună și mai delicioasă Ciorbă de perișoare de pui à la grec cu ingrediente simple și...
Cremă de morcovi cu linte roșie
Cremă de morcovi cu linte roșie Propunere de sezon și nu numai Cremă de morcovi cu linte roșie, un deliciu perfect pe tru zilele mohorâte și friguroase, mai ales dacă...