Cremă de patiserie, făcută în casă, crème patissière / crema pasticcera / pastry cream

Cremă de patiserie, făcută în casă, crème patissière / crema pasticcera / pastry cream

Cofetarie 17 august 2018
10 m
Timp preparare
20 m
Timp gătire
30 m
Gata în
Bucătărie: Franceză
Masă a zilei: Desert
Grad dificultate: Ușor
Cremă de patiserie, făcută în casă, crème patissière / crema pasticcera / pastry cream, sub diferite denumiri, aceeași cremă de vanilie parte esențială a produselor de patiserie, deci fara dar și poate toți ar trebui să cu oastea și să deținem aceasta rețetă. Crema de patiserie este, în esență, o cremă delicioasă, bogată și cremoasă, îngroșată cu amidon și gălbenușuri de ouă. Este o importantă bază pentru multe deserturi - cum ar fi crema sau budincă de ciocolată, eclair , profiterol, tartă, mille feuille, cremă bavarois și o umplutură excelentă pentru torturile de fructe, produse de patiserie și prăjituri.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Cremă de patiserie, făcută în casă, crème patissière / crema pasticcera / pastry cream
Ingrediente
  • 600 ml lapte
  • 5 Gălbenușe
  • 70 g amidon
  • 200 g zahăr
  • Un praf de sare
  • 1 lingura extract de vanilie
Step by step method
1
Punem 500 ml lapte la fiert cu extractul de vanilie, sarea și zahărul. Până ce fierbe laptele amestecăm gălbenușurile cu amidonul și restul de lapte. Când laptele a început să fiarbă turnăm peste compoziția de gălbenușe și amestecăm energic, turnăm toată compoziția înapoi în oală și fierbem la foc mic până se îngroașe, amestecând continuu.
2
O putem folosi ca atare sau in diferite combinații cu unt, fructe ori cu smântână, caramel, etc.
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Cornulețe fragede cu nucă și magiun
Cornulețe fragede cu nucă și magiun Cornulețele fragede, probabil cel mai iubit și mai pregătit desert al românilor. Din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui, poți face un...
Tort rafaello cu cocos și zmeură
Tort Rafaello cu cocos și zmeură Acest tort Rafaello cu cocos și zmeură este atât de delicios și fin, iar Combinația dintre cocos și zmeură este de-a dreptul genială! Totul...
Prăjitură Boema cu mousse de cafea, rețetă veche de cofetărie
Prăjitură Boema cu mousse de cafea, rețetă veche de cofetărie  Amintirile din vremea copilăriei pe când la Cofetăria Casata găseam cea mai bună Prăjitură Boema cu mousse de cafea m-au...