Cremă de conopidă cu iaurt, rețetă sănătoasă

Cremă de conopidă cu iaurt, rețetă sănătoasă

Supe și ciorbe 30 septembrie 2020
10 p
Porții
20 m
Timp preparare
40 m
Timp gătire
60 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Prânz
Grad dificultate: Ușor

Cremă de conopidă cu iaurt, rețetă sănătoasă 

Când vine vorba de supele creme, pot spună că sunt mare fan, indiferent de care ar fi, sunt prezent și dacă mai este și bine gătită mănânc până nu mai pot, așa a fost și de această dată, cu crema de conopidă cu iaurt.

Inițial luasem conopida să o fac cu maioneză și usturoi, însă pe parcurs date fiind și temperaturile de afară am schimbat în dată meniul.

A fost nevoie doar de dorința de a-mi încălzi ziua și corpul așa că am deschis frigiderul și cu ce am avut la îndemână am pus de minunata cremă de conopidă cu iaurt și uite-așa pe lângă faptul că am rezolvat problema cu frigul am creat și o nouă rețetă, pe cât de rapidă, gustoasă dar și foarte sănătoasă!

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și modul simplu si rapid de preparare.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Ingrediente:

  • 1,5 kg conopidă ( doar buchetele, fără cotor și frunze
  • 1 ceapă medie
  • 3-4 căței de usturoi
  • 2-3 bucăți m de cartofi medii(aproximativ 300-350 g)
  • 2 buc păstârnac mai mici sau 1 mai măricel
  • 1 buc de țelină (100 g)
  • 50 g unt
  • 500 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Curățăm rădăcinoasele, cartofii, ceapa și usturoiul, le spălăm și le tăiem bucăți măricele. Conopida o scoatem de pe cotor, o spălăm și o rupem buchețele mai mici.

Punem o oală încăpătoare cu untul pe foc și adăugăm toate ingredientele cu excepția iaurtului. Călim la foc potrivit pentru 7-8 minute.

Adăugăm apă, atât cât să acopere legumele. Fierbem 30-35 de minute sau până legumele sunt bine fierte.

Cu ajutorul unui blender mixăm până obținem o compoziție fină și omogenă.

Adăugăm iaurtul și mai mixăm atât cât să se încorporeze și acesta.

Punem din nou oala cu crema pe foc, mai dăm un clocot și potrivim de gust cu sare și piper și suntem gata de servit.

Spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Supă de broccoli cu legume
Supă de broccoli cu legume Supă de broccoli cu legume, o idee binevenită pentru vegetarieni sau pentru zilele de post și nu numai. Un aspect atrăgător multicolor și un gust...
Ciorbă de perișoare de pui a la grec
Ciorbă de perișoare de pui a la grec Azi o sa facem cea mai bună și mai delicioasă Ciorbă de perișoare de pui à la grec cu ingrediente simple și...
Cremă de morcovi cu linte roșie
Cremă de morcovi cu linte roșie Propunere de sezon și nu numai Cremă de morcovi cu linte roșie, un deliciu perfect pe tru zilele mohorâte și friguroase, mai ales dacă...