Creier pane, simplu și rapid de făcut

Creier pane, simplu și rapid de făcut

Rețete Cu Carne 12 august 2019
6 p
Porții
20 m
Timp preparare
20 m
Timp gătire
40 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Cina
Grad dificultate: Ușor

Creier pane, simplu și rapid de făcut

 

Când vine vorba de creier, îmi aduc aminte de primii ani petrecuți în bucataria unui restaurant din Arad, ca practicant. Era un produs atât de solicitat și era musai să ai pe cineva la bucătărie sau să “mituiești” vreun ospătar și destul de rar găsit prin restaurante, deoarece mare parte din cantitatea de carne de porc era livrată la export.

Poate fi servit ca gustare caldă, alaturi de alte preparate sau ca fel principal.

Deși conține foarte mult colesterol, are grăsimi sănătoase, și nu ar trebui să-l excludem total din dietă, benefice în special pentru sistemul nervos. Fiind o sursă foarte bună şi de fier, dar și de vitaminele B6 şi B12, cea din urmă se găsindu-se în puţine alimente şi este importantă în prevenirea anemiei şi a bolilor nervoase, dar şi vitamine precum C şi E.

Dacă vă place, puteți încerca rețeta de creier cu ou și ceapă, descrisă pas cu pas aici sau click pe fotografie pentru a deschide rețeta.

Ingredinete:

  • 500 g creier de porc
  • 2 foi de dafin
  • Câteva boabe de piper
  • 3 linguri de oțet alimentar de 9 grade
  • 2 ouă
  • 100 g făină
  • 100 g pesmet
  • Ulei pentru prăjit
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Punem o oală cu minim 2 l de apa la fiert, in care adăugăm oțetul, sare, piper boabe si foile de dafin.

Când apa fierbe adăugăm pe rând bucățile de creier, spălate și curățate de eventualele oase și pielițe, le dăm un clocot, este suficient. Îl lăsăm să se răcească în apa în care a fiert.

După ce s-a răcit îl scoatem într-un castron, îl curățăm de boabele de piper și foile de dafin.

Formăm biluțe sau alte forme din creier, pe care le dăm prin făină, ou bătut și pesmet.

Le prăjim în baie de ulei, până se rumenesc.

Servim calde. Simplu, rapid și gustos! Așadar vă urez spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Sărmăluța Uriașă
Sărmăluța Uriașă Pentru că planul de acasă nu se prea potrivește cu cel din târg înloc de câteva sarmale am făcut sărmăluța Uriașă. Nici nu apuc să spun tot cuvântul...
Pui umplut cu clătite a la Joana
Pui umplut cu clătite a la Joana Acest pui umplut cu clătite a la Joana își merită absolut tot efortul! Pe lângă că este foarte spectaculos, este și extrem de...
Tocăniță de pipote
Tocăniță de pipote O tocăniță de pipote ca la mama acasă niciodată nu aș putea refuza. O mâncare atât de simplă, dar atât de gustoasă și de ușor de făcut...