Creier cu ou și ceapă

Creier cu ou și ceapă

Rețete Cu Carne 12 august 2019
4 p
Porții
20 m
Timp preparare
20 m
Timp gătire
40 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Cina
Grad dificultate: Ușor

Creier cu ou și ceapă

 

Când vine vorba de creier, îmi aduc aminte de primii ani petrecuți în bucataria unui restaurant din Arad, ca practicant. Era un produs atât de solicitat și era musai să ai pe cineva la bucătărie sau să “mituiești” vreun ospătar și destul de rar găsit prin restaurante, deoarece mare parte din cantitatea de carne de porc era livrată la export.

Poate fi servit ca gustare caldă, alaturi de alte preparate sau ca fel principal.

Deși conține foarte mult colesterol, are grăsimi sănătoase, și nu ar trebui să-l excludem total din dietă, benefice în special pentru sistemul nervos. Fiind o sursă foarte bună şi de fier, dar și de vitaminele B6 şi B12, cea din urmă se găsindu-se în puţine alimente şi este importantă în prevenirea anemiei şi a bolilor nervoase, dar şi vitamine precum C şi E.

Dacă vă place puteți încerca și rețeta de creier pane, descrisă pas cu pas aici sau click pe fotografie pentru rețetă.

Ingrediente:

  • 500 g creier de porc
  • 2 foi de dafin
  • Câteva boabe de piper
  • 3 linguri de oțet alimentar de 9 grade
  • 400 g ceapă galbenă
  • 50 ml ulei vegetal
  • 6 ouă
  • 1 legătură de pătrunjel
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Punem o oală cu minim 2 l de apa la fiert, in care adăugăm oțetul, sare, piper boabe si foile de dafin.

Când apa fierbe adăugăm pe rând bucățile de creier, spălate și curățate de eventualele oase și pielițe, le dăm un clocot, este suficient. Îl lăsăm să se răcească în apa în care a fiert.

După ce s-a răcit îl scoatem într-un castron, îl curățăm de boabele de piper și foile de dafin și îl scurgem bine de apă.

Curățăm ceapa și o tăiem julienne.

Încingem o tigaie în care punem uleiul și ceapa la călit.

După ce s-a înmuiat bine ceapa, adăugăm creierul, ouăle și pătrunjel, amestecăm ușor astfel încât să nu spargem foarte creierul, dăm gust cu sare și piper și suntem gata.

Servim cald, iar dacă alături punem și niște pâine prăjită devine vis! Simplu, rapid și gustos! Așadar vă urez spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Friptură de curcan cu gutui la tavă
Friptură de curcan cu gutui la tavă De departe una din cele mai bune și mai gustoase fripturi de sezon aș putea spune. Gust Sărat, dulce, acrișor o combinație excelentă!...
Sărmăluța Uriașă
Sărmăluța Uriașă Pentru că planul de acasă nu se prea potrivește cu cel din târg înloc de câteva sarmale am făcut sărmăluța Uriașă. Nici nu apuc să spun tot cuvântul...
Pui umplut cu clătite a la Joana
Pui umplut cu clătite a la Joana Acest pui umplut cu clătite a la Joana își merită absolut tot efortul! Pe lângă că este foarte spectaculos, este și extrem de...