Covrigi foietați cu cașcaval și pesto de pătrunjel cu migdale

( 4.5 out of 5 )
Loading...
  • -10 bucServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 50 mGata in
Print Recipe

Covrigi foietați cu cașcaval și pesto de pătrunjel cu migdale

 

Efectiv se desfac foițe, foițe, deși aluatulmeste clasic, aș fi putut spune că de pâine, dacă nu as fi folosit lapte. Aveam mare poftă de a ronțăi ceva, dar nu orice, ceva mai mult decât niște covrigi clasici, grisine sau mai știu eu ce alte sărături uscate. M-am uitat repede prin frigider și nimic nu îmi făcea cu ochiul, eram sătul de toate chestiile găsite pe acolo, însă o bucată de cașcaval, o legătură de pătrunjel și câțiva căței de usturoi mi-au schimbat rapid percepția vis-a-vis mofturile mele și m-am apucat de treabă. Am pus repede de un aluat în robotul de bucătărie și făcut acești covrigi foietați pe care i-am îmbunătățit cu pesto-ul de pătrunjel cu migdale, înainte de a-i scoate din cuptor.

Dacă doriți să încercați și altfel de covrigi, crocanți cu vin, chimen și ulei de măsline, rețeta aici sau click pe fotografie.

Ingrediente:

  • 500 g făină albă
  • 10 g drojdie proaspătă de bere
  • 1 lingură de zahăr tos
  • 1 linguriță cu vârf de sare
  • Lapte cât cuprinde
  • 100 g unt cu 82% grăsime
  • 250 g cașcaval răzuit pe răzătoarea cu ochiuri mari
  • 1 legătură frunze de pătrunjel
  • 2-3 căței de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • 2 linguri de migdale
  • 2 linguri de parmezan răzuit
  • Piper

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 190 de grade Celsius.

Punem drojdia cu zahărul și 150 ml de lapte într-un castron, le amestecăm și le lăsăm la loc calduț să se activeze drojdia.

Făina o punem într-un vas încăpător, adăugăm sarea, compoziția de drojdie și lapte calduț, atât cât este nevoie penttu a obține un aluat elastic, omogen și de o consistență destul de lejeră, adică să fie mai moale. Frământăm până se desprinde de pe pereții vasului și îl lăsăm la crescut până la dublarea volumului.

În acest timp punem într-un robot de bucătărie  pătrunjelul, usturoiul, fulgii de migdale, parmezanul, piper, sare și mixăm până obținem pesto-ul de care avem nevoie. Eu l-am făcut prin pulsare, ca unele frunze de pătrunjel să rămână mai măricele, dar se poate face și fin. Deasemeni puteți folosi un mixer vertical așa cum am folosit și eu.

După ce aluatul a crescut, îl împărțim în 10 bucăți egale, pe care le intindem dreptunghiuri subțiri de minim 20 cm lățime și lungime cât putem întinde. Ungem aluatul cu unt, punem cașcavalul și rulăm. Batoanele astfel obținute le sunbțiem prin rulare, cât de mari dorim să ne iasă covrigii.

Punem covrigii pe tavi tapetate cu hârtie de copt și îi lăsăm să mai crească pentru 20 de minute acoperiți. Ungem covrigii cu ou bătut și îi dăm la cuptor pentru 15-18 minute sau până se rumenesc.

Îi ungem rapid cu pesto-ul de pătrunjel și îi mai dăm încă 1 minut la cuptor.

Nu chiar complicat, dar merită tot efortul! Spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password