Covrigi de brutărie cu sare

Covrigi de brutărie cu sare

Pâine și patiserie 21 octombrie 2020
10 buc
Porții
30 m
Timp preparare
30 m
Timp gătire
60 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Cina
Grad dificultate: Ușor

Covrigi de brutărie cu sare

Covrigi de brutărie cu sare, simpli, rapizi și chin gust fenomenal! Îmi aduc aminte de vremurile pe când mergeam la școală și de fiecare dată înainte de a intra la cursuri ne opream pe la brutărie, de unde ne lăsam cornuri și covrigi. Erau mai tot timpul calzi, fragezi și cu glazură de sare. Au fost probabil cei mai buni pe care i-am mancat vreodată și acum m-am gândit să îi reproduc. Nu a fost deloc greu, doar la bază musai trebuiau sa cobtină făină, drojdie și sare, iar îmbunătățirea lor a venit pe parcurs. Înloc de apă, am folosit lapte și uite-așa m-am ”pricopsit” cu niște grăsuni minunați! Au fost foarte apreciați de membrii familiei mele, iar acum vă invit să Rămâneți alături penttu lista ingredinetelor, dar și pentru modul simplu de preparare. Puteți încerca și alte rețete de covrigi: Covrigi de brutărie cu sare, detaliile aici sau click pe fotografie. Covrigi crocanti cu chimen, vin și ulei de măsline, detaliile aici sau click pe fotografie.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se fac Covrigii de brutărie cu sare?

Ingrediente pentru aluat:

  • 370 ml lapte
  • 7 g drojdie uscată sau 20 g drojdie proaspătă
  • 500 g făină albă
  • 1 lingură zahăr tos
  • 1 linguriță sare
  • 2 linguri de ulei

Ingrediente pentru glazură:

  • 50 g făină albă
  • 20 g sare
  • 80 ml apă

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius.

Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.

Punem drojdia cu zahărul și laptele într-un castron, le amestecăm și le lăsăm la loc calduț să se activeze drojdia.

CBB2EF15-3DD6-4B65-9407-D9B9E062E6B9.jpeg

Făina o punem într-un vas încăpător, adăugăm sarea, compoziția de drojdie și frământăm, atât cât este nevoie pentru a obține un aluat elastic, omogen și de o consistență destul de lejeră, adică să fie mai moale.

C899876D-F8BD-4AB0-9BBE-40BD0BD77920.jpeg

Frământăm până se desprinde de pe pereții vasului,

și îl lăsăm la crescut până la dublarea volumului.

După ce aluatul a crescut, îl împărțim în 10 bucăți egale.

Pe un plan de lucru uns cu puțin ulei întindem cercuri cu diametrul de 15 cm, ungem cu puțin ulei și rulăm. Lăsăm la dospit 15-20 de minute.

Întindem rulourile din mijloc spre laterale cu o lungime de 90-95 de cm.

Dăm forma covrigului astfel: împărțim ochiometric în două părți egale. Răsucim de două ori spre partea din mijloc, aducem marginile spre margini și presăm ușor.

Așezăm covrigii pe tăvile tapetate cu hârtie de copt și îi mai lăsăm să dospească încă 20 de minute acoperiți.

În acest timp, amestecăm ingredientele pentru glazură într-un castron, omogenizăm și turnăm într-un dozator.

Băgăm câte o tavă în cuptor pentru 10 minute, după care o scoatem și glazurăm după preferințe, mai mult sau mai puțin.

Băgăm tava înapoi în cuptor pentru încă 5 minute.

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Pâine de casă cu cartofi fără frământare
Pâine de casă cu cartofi fără frământare Azi facem pâine de casă cu cartofi fără frământare, ușor de pregătit cu un rezultat uimitor spectaculos.  Pâinea de casă nu se compară...
Sărățele fragede cu telemea și semințe
Sărățele fragede cu telemea și semințe  Sărățele fragede cu telemea și semințe, atât de bune și fragede încât dacă veți încerca aceasta rețetă cu siguranță vă veți îndrăgosti de ea. ...
Aluat fraged cu untură
Aluat fraged cu untură Bun găsit! Acest aluat fraged cu untură, este atât de bun și de versatil, încât este aluatul pe care îl folosesc pentru mai toate plăcintele, o...