Covrigei sărați cu telemea și semințe

Covrigei sărați cu telemea și semințe

Patiserie 05 octombrie 2022
2 kg
Porții
20 m
Timp preparare
40 m
Timp gătire
60 m
Gata în
Bucătărie: Românească
Masă a zilei: Gustare
Grad dificultate: Ușor

Covrigei sărați cu telemea și semințe



Covrigei sărați cu telemea și semințe, atât de buni și fragezi încât dacă veți încerca aceasta rețetă cu siguranță vă veți îndrăgosti de ea. 

Ingrediente puține, mod de preparare simplu și rapid este rețeta ideală pentru o gustare rapidă care te poate scoate rapid când vei dori să mănânci ceva crocant și sărat sau te trezești cu niște musafiri nepoftiți. Merg bine alături de o bere sau pur și simplu de ronțăit în fata televizorului.

Din acest aluat puteți face fără probleme și sărățele iar timpul de pregătire este mult mai rapid și simplu. Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare pas cu pas.

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Covrigei sărați cu telemea și semințe
Ingrediente
Ingrediente
  • 600 g telemea sau cașcaval
  • 300 g smântână grasă cu 35% grăsime
  • 200 gr unt/ untura
  • 150 apă minerală
  • 2 ouă
  • 10 g sare
  • 800-850 g făină tip 000 în funcție de cât de umedă e telemeaua
  • 2 ouă pentru finisat
  • Semințe după preferințe
Mod de preparare
1
Dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari telemeaua, untul și o punem într-un castron alături de ouă, smântâna, sare, apa minerală și omogenizăm.
2
Adăugăm făina cernută și amestecăm cu ajutorul unei spatule până aceasta va deveni ineficientă după care vom trece la frământatul manual. Nu frământați foarte mult că veți dezvolta glutenul și nu vor mai ieși atât de fragede.
3
Învelim într-o folie de prospețime și dăm la rece pentru o oră.
4
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pe un plan de lucru înfăinat întindem aluatul și decupăm cu ajutorul unei forme de covrigei. Punem pe tăvile tapetate cu hârtia de copt, ungem cu oul bătut și presărăm semințele alese.
5
Coacem 18-20 de minute sau până se rumenesc frumos. Asta e tot, spor la treabă si poftă bună!
Comentarii
Chef Tomescu admin 19 noiembrie 2022
180 de grade :)
MADALINA MARIN19 noiembrie 2022
Foarte faina reteta, o voi testa cu siguranta. Voiam sa intreb daca temperatura de coacere de 190 g cu ventilatie e potrivita. Multumesc!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Cornulețe fragede cu unt și smântână umplute cu magiun de prune
Cornulețe fragede cu unt și smântână umplute cu magiun de prune Cu siguranță cele mai fragede și aromate cornulețe pe care le-am făcut în ultima vreme. Cu umplutură generoasă de...
Rulouri cu mac și lămâie
Rulouri cu mac și lămâie  Poate cel mai bun produs de patiserie pe care l-am făcut în ultima vreme, aceste rulouri cu mac și lămâie sunt de-a dreptul topul patiseriei...
Croissante rapide cu Nutella
Croissante rapide cu Nutella  Cu siguranță aceste Croissante rapide cu Nutella vor fi pe placul tuturor mai ales ale celor care iubesc ciocolata!  Cui nu-i plac croissantele?! Nu cred să...