Cornulețe sărate umplute cu cabanos și cașcaval

Cornulețe sărate umplute cu cabanos și cașcaval

Pâine și patiserie 22 octombrie 2018
30 m
Timp preparare
90 m
Timp gătire
120 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Grad dificultate: Medium

Cornulețe sărate umplute cu cabanos și cașcaval

Parcă simt mirosul cozonacilor și al fripturilor care mai de care din fiecare casă pe care o colindam alături de ansamblul meu de suflet, Bănățeana, din Timișoara. În fiecare casă în care intram, aveam câte o preferință, unul avea cea mai bună prăjitură, altul cele mai bune napolitane și tot așa. Nu vă imaginați că mergeam din poartă în poartă, ne colindam între noi și era atât de frumos, încât anul acesta va trebui să mergem din nou! Printre noi era și Daiana, fata preotului din Uliuc, așa că la ea mâncam cele mai bune cornulețe sărate umplute cu cabanos și cașcaval a la Ioneta, doamna preoteasă. Nu știu ce le făcea, ce băga în aluat dar erau atât de buneeeee, încât am cerut rețeta și astăzi le-am făcut, sunt moi, pufoase, fragede, gustoase și ușor de făcut, ceea ce este cel mai important! Ingrediente aluat:
  • 1 kg de faina
  • 40-50 g drojdie,
  • 1 lingură de sare cu vârf
  • 1 linguriță de zahăr
  • o lingura cu vârf de untură
  • 70 ml ulei floarea soarelui
  • 2 gălbenușuri de la
  • 2 căni lapte
  • Apă caldă cât cuprinde făina
  • 600 g cașcaval
  • 500 g cabanos
Mod de preparare cornulețe sărate umplute cu cabanos și cașcaval: La început se pune drojdia în laptele calduț cu puțină făină, sare și zahăr. Se amestecă până se înmoaie drojdia și se lasă la crescut. Punem făina într-un castron, facem o gaură în mijloc, adăugăm untura, uleiul, laptele călduț, gălbenușurile și compoziția de drojdie dospită. Frământăm și adăugăm apă după necesitate, până obținem un aluat elastic, pe care îl punem la dospit, acoperit cu un prosop de bucătărie până își dublează volumul. Eu am folosit aproape 220 de ml de apă. Preîncălzim cuptorul la 200 de grade. Împărțim aluatul în opt bucăți egale. Presărăm un plan de lucru cu făină pe care întindem fiecare bucată sub formă de cercuri cu diametrul de 35 de cm. Cu ajutorul unui pinten le tăiem în 8 și le facem câte 2 crestături la capete. Punem cârnații tăiați la 2 cm și rulăm strâns de la interior spre exterior. La fel facem și cu cele cu cașcaval. Le așezăm pe tăvi tapetate cu hârtie de copt și le lăsăm să dospească până își dublează volumul, le ungem cu ou bătut, cașcaval răzuit și coacem câte 2 tăvi pe rând câte 15 minute la 200 de grade și încă 15 minute la 180. Dacă este necesar rotindu-le între ele. Simplu, nu-i așa?! Dar să vedeți cât de gustoase sunt! Dar nu vă mai țin din treabă, va doresc succes și poftă bună!
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Pâine de casă cu cartofi fără frământare
Pâine de casă cu cartofi fără frământare Azi facem pâine de casă cu cartofi fără frământare, ușor de pregătit cu un rezultat uimitor spectaculos.  Pâinea de casă nu se compară...
Sărățele fragede cu telemea și semințe
Sărățele fragede cu telemea și semințe  Sărățele fragede cu telemea și semințe, atât de bune și fragede încât dacă veți încerca aceasta rețetă cu siguranță vă veți îndrăgosti de ea. ...
Aluat fraged cu untură
Aluat fraged cu untură Bun găsit! Acest aluat fraged cu untură, este atât de bun și de versatil, încât este aluatul pe care îl folosesc pentru mai toate plăcintele, o...