Cornulețe fragede si foietate cu untură și smântână

( 4.4 out of 5 )
Loading...
Cornulețe fragede si foietate cu untură și smântână
  • -64 bucServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 40 mGata in
Print Recipe

Cornulețe fragede si foietate cu untură și smântână

Garantat cele mai bune Cornulețe fragede si foietate cu untură și smântână care se fac atât de repede și cu puține ingrediente.

Cornulețe fragede si foietate cu untură și smântână

Fără nici un fel de falsă modestie acestea sunt cele mai bune cornulețe fragede pe care le-am mâncat în viața mea și când mă gândesc că până acum efectiv am refuzat să le fac, dar de azi au intrat în lista preferințelor în materie de dulciuri. Ingrediente simple, la îndemâna tuturor, mod de preparare foarte simplu și gust fenomenal de bun, cam acestea ar fi caracteristicile acestor minunății mici care se desfac foiță-foiță și pur și simplu se topesc în gură.

Cornulețe fragede si foietate cu untură și smântână

Un alt aspect important al acestei retete este rahatul sau alte compoziții pe care le alegeți să le umpleti, musai trebuie să fie de calitate, pentru că altfel nu vor fi la fel de bune și gustoase.

Așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare explicat pas cu pas pentru o reușită garantată.

Cornulețe fragede si foietate cu untură și smântână

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se faci Cornulețe fragede si foietate cu untură și smântână?

Ingrediente:

  • 200 g untură de porc
  • 200 g smântână fermentată cu 30% grăsime
  • 1 praf de sare
  • 2 gălbenușuri
  • 300-320 g făină tip 000 în funcție de mărimea gălbenușurilor dar și calitatea făinii
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 450-500 g rahat, magiun, nucă, etc
  • zahăr farin vanilat pentru pudrat

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm 2 tăvi cu hârtie de copt.

Tăiem rahatul bastonașe.

Punem untura cu praful de sare și făină într-un castron. Amestecăm repede cât să obținem un aluat fărâmicios similar nisipului ud.

Cornulețe fragede si foietate cu untură și smântână

Dăm la rece.

Într-un alt castron punem smântâna cu gălbenușurile și omogenizăm. Musai sa fie reci și ele.

Cornulețe fragede si foietate cu untură și smântână

Turnăm compoziția de smântână și frământăm rapid aluatul până obținem o compoziție omogenă, legată și ușor manevrabilă. Punem intr-o folie și dăm la rece pentru minim o oră.

Împărțim aluatul în 4 părți egale.

Cornulețe fragede si foietate cu untură și smântână

Pe un plan de lucru presărat cu făină și întindem aluatul rotund cu un diametru de 30 cm. Împărțim aluatul în 16 bucăți egale și facem o despicatură la margine. Distribuim bastonașele de rahat.

Cornulețe fragede si foietate cu untură și smântână
Rulăm așa cum vedeți în fotografie despicând ușor marginea apoi rulat cu grijă.

Cornulețe fragede si foietate cu untură și smântână

Punem pe tăvi și coacem 13-14 minute. Scotem tava din cuptor și le lăsăm să se răcească complet.

Cornulețe fragede si foietate cu untură și smântână

Le trecem cu atenție si grijă prin zahărul pudră.

Cornulețe fragede si foietate cu untură și smântână

Simplu, rapid și garantat cele mai fragede cornulețe.

Cornulețe fragede si foietate cu untură și smântână

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password