Colțunași cu brânză și ceapă verde

( 4.8 out of 5 )
Loading...
Colțunași cu brânză și ceapa verde
  • 45-55 bucPortie
  • 30 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 50 mGata in
Print Recipe

Colțunași cu brânză și ceapĂ verde

Azi facem cei mai buni colțunași cu brânză și ceapă verde, gustoși si fragezi care se desfac foițe-foițe, care se prepară foarte ușor.

Colțunași cu brânză și ceapa verde

Țin minte perfect ziua sau mai bine zis seara în care am ieșit să mâncăm la un restaurant din Sint Maarten.

Nu intenționăm să comand acești colțunași însă i-am văzut la masa de vis-a-vis si tare mi-au făcut cu ochiul, așa că nu am stat pe gânduri și mi-am luat si eu o porție cu pui ce-i drept. Am rămas de-a dreptul fascinat de gustul și frăgezimea lor. Erau atât de crocanți la exterior cu o umplutură generoasă la interior si gustoși din cale afară.

Rețeta este foarte simplă și ușor de prelucrat, nu ai nevoie decât de poftă de colțunași și sunt gata numai decât. Umplutura poate varia în funcție de preferințele fiecăruia și pot fi făcuți atât cu ingrediente sărate cât și dulci.

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare explicat pas cu pas.

Colțunași cu brânză și ceapa verde

Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.

Pastă de jumere cu castraveți murați

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem colțunași cu brânză și ceapă verde?

Ingrediente pentru aluat

  • 500 g făină albă tip 000
  • 50 g amidon alimentar
  • 60 g unt cu minim 80% grăsime
  • 5 g praf de copt
  • 150 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 250 ml apă călduță
  • 10 g sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 300 g brânză dulce
  • 300 g cașcaval
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • 1 ou
  • Piper după gust
  • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare pentru aluat:

Punem toate ingredientele într-un castron și frământăm până obținem un aluat elastic și ușor manevrabil. Îl punem într-un castron și îl lăsăm să se odihnească pentru jumătate de oră.

Punem toate ingredientele

Lăsam la odihnit

Mod de preparare pentru umplutură:

Dăm cașcavalul pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Tăiem fin ceapa verde.

Punem brânza cu cașcavalul, oul, ceapa verde, piperul într-un castron și omogenizăm, dacă mai este nevoie mai putem adăuga sare.

Punem Brânza cașcavalul

Întindem aluatul pe un plan de lucru presărat cu făină la o grosime de 3 milimetri și decupăm cu ajutorul unui inel. Distribuim compoziția de brânză așa cum se vede în fotografie. Evitați să puneți prea multă făină pe partea sus a aluatului pentru că nu se vor lipi foarte bine și la prăjit se vor desface. Dacă totuși aluatul este prea uscat și nu se lipesc prea bine puteți unge marginile cu puțin ou bătut.

Distribuim umplutura

Aducem jumătate din aluat peste și presăm bine marginile sau putem răsuci asemeni unui șnur. Eu le-am făcut prin presare că merge mai repede.

Aducem jumătatea
Rulăm șnur

Prăjim în baie de ulei până se rumenesc frumos. Simplu, rapid și gustos.

Colțunași cu brânză și ceapa verde

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password