Coji de portocale învelite în ciocolată

Coji de portocale învelite în ciocolată

Desert 07 ianuarie 2021
600 g
Porții
30 m
Timp preparare
60 m
Timp gătire
90 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor

Coji de portocale învelite în ciocolată

În perioada asta tot timpul fac coji de portocale învelite în ciocolată sau confiate - candied orange peel. Este sezonul perfect pentru cojile de portocale pe care să le putem confia. Și când stai și te gândești că oricum ele ajung la tomberon, parcă e mai bine să le dai o nouă viață.

Plus ca pot fi păstrate o perioadă destul de lungă de timp și deasemeni pot fi utilizate pentru alte deserturi.

Practic din doar 3 ingrediente poți obține un desert excelent de bun, ori un semipreparat pentru prăjituri. Rețeta asta este atât de simplă și cum spuneam mai devreme doar din niște coji de portocale, zahăr și ciocolată. Eu abia astept să vină sezonul rece să mă pot bucura de aceste fructe exotice atât în varianta proaspătă cât și marmeladă sau confiate.

Pentru o reușită, va trebui să respecți în totalitate procesul de preparare dar și cantitățile, iar rezultatul te va uimi, mie deja îmi lasă gura apă, numai când mă gândesc.

Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor, dar și modul super simplu de preparare.

 

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

 

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se faci Coji de portocale învelite în ciocolată?

Ingrediente:

  • 300 g coji de la portocalele cu coaja groasă, dacă se poate BIO
  • 300 g zahăr tos
  • 300 g ciocolată cu minim 70% conținut de cacao
  • 150 ml apă rece
  • Opțional 1 păstaie de vanilie/ extract de vanilie/ 1 baton de scorțișoară

Mod de preparare:

Curățăm portocalele și le spălăm bine sub jet de apă rece. Tăiem cojile felii cu o grosime de maxim 1 cm.

Punem o oală cu 2 l de apă la fiert, iar când dă în clocot adăugăm cojile, iar din momentul în care clocotește mai fierbem 5 minute la foc mediu.

Scurgem cojile într-o sită și repetăm operațiunea încă o dată.

Într-un vas punem zahărul cu apa și amestecăm până se dizolvă zahărul și turnăm peste cojile de portocale.

Fierbem la foc mic 25-30 de minute sau până se reduce aproape tot sucul. Ideea e să nu ne rămână prea mult sirop, dar nici să le caramelizăm, pentru că nu vor mai avea același gust răcoritor și fresh.

Scoatem fiecare coajă de portocale pe un grătar la scurs și le lăsăm să se tempereze.

Temperăm ciocolata astfel: punem o oală la fier cu apă, iar când fierbe, punem castronul cu ciocolata și o aducem la 32 de grade Celsius. Dacă nu aveți un termometru, amestecați într-una în castronul cu ciocolata până aceasta se topește, după care o dați jos de pe oala cu apă fierbinte.

Odată ce se pot manevra, le luăm cu ajutorul unui clește sau le înțepăm cu ajutorul unei scobitori si le trecem prin ciocolata topită. Le ștergem ușor de excesul de ciocolată.

Le punem din nou pe o hârtie de copt și le lăsăm 12-16 ore să se întărească ciocolata, la temperatura camerei. Apoi le putem pune într-o cutie de metal cu hârtie de copt înăuntru și păstrate până la 6 luni într-o cămară sau într-un loc răcoros.

Spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Fursecuri fragede cu marțipan
Fursecuri fragede cu marțipan De departe unii din cei mai buni biscuiți pe care i-am făcut în ultima vreme, aromați și fragezi de se topesc în gură cu multe migdale...
Prăjitură ungurească cu mac
Prăjitură ungurească cu mac Simplă, dar gustoasă și ușor de preparat, mai ales pentru iubitorii de mac ca mine. Foi fragede cu unt și untură cu umplutură generoasă de mac...
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...