Coji de portocale confiate -  Candied orange peel

Coji de portocale confiate - Candied orange peel

Desert 06 ianuarie 2021
400-450 g
Porții
30 m
Timp preparare
60 m
Timp gătire
90 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor

Coji de portocale confiate -  Candied orange peel

În perioada asta tot timpul fac coji de portocale confiate - candied orange peel. Este sezonul perfect pentru cojile de portocale pe care să le putem confia. Și când stai și te gândești că oricum ele ajung la tomberon, parcă e mai bine să le dai o nouă viață.

Plus ca pot fi păstrate o perioadă destul de lungă de timp și deasemeni pot fi utilizate pentru alte deserturi.

Practic din doar 2 ingrediente poți obține un desert excelent de bun, ori un semipreparat pentru prăjituri. Rețeta asta este atât de simplă și cum spuneam mai devreme doar din niște coji de portocale și zahăr. Eu abia astept să vină sezonul rece să mă pot bucura de aceste fructe exotice atât în varianta proaspătă cât și marmeladă sau confiate.

Pentru o reușită, va trebui să respecți în totalitate procesul de preparare dar și cantitățile, iar rezultatul te va uimi, mie deja îmi lasă gura apă, numai când mă gândesc.

Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor, dar și modul super simplu de preparare.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

 

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se faci Coji de portocale confiate -  Candied orange peel?

Ingrediente:

  • 300 g coji de la portocalele cu coaja groasă, dacă se poate BIO
  • 350 g zahăr tos
  • 150 ml apă rece
  • Opțional 1 păstaie de vanilie/ extract de vanilie/ 1 baton de scorțișoară

Mod de preparare:

Curățăm portocalele și le spălăm bine sub jet de apă rece. Tăiem cojile felii cu o grosime de maxim 1 cm.

Punem o oală cu 2 l de apă la fiert, iar când dă în clocot adăugăm cojile, iar din momentul în care clocotește mai fierbem 5 minute la foc mediu.

Scurgem cojile într-o sită și repetăm operațiunea încă o dată.

Într-un vas punem 300 g de zahăr cu apa și amestecăm până se dizolvă zahărul și turnăm peste cojile de portocale.

Fierbem la foc mic 25-30 de minute sau până se reduce aproape tot sucul. Ideea e să nu ne rămână prea mult sirop, dar nici să le caramelizăm, pentru că nu vor mai avea același gust răcoritor și fresh.

Scoatem fiecare coajă de portocale pe un grătar la scurs și le lăsăm să se tempereze.

Odată ce se pot manevra, le luăm cu ajutorul unui clește sau le înțepăm cu ajutorul unei scobitori si le trecem prin diferența de zahăr rămasă.

Le punem din nou pe un grătar și le lăsăm 12-16 ore să se usuce. Apoi le putem pune într-un borcan și păstrate până la 6 luni într-o cămară sau într-un loc răcoros.

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană   Suculent, aromat și cremos  de se topește în gură, acestea sunt primele cuvinte care îmi vin...
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie Aromat, fraged și gust ușor dulce acrișor de nu te mai poți opri din mâncat. Este de-a dreptul cel mai bun...
Cheesecake cu mandarine și afine
Cheesecake cu mandarine și afine   Bun găsit din nou! Azi facem un cheesecake cu mandarine și afine, o combinație potrivită sezonului și nu numai.  Este atât de răcoritor și...