Clătite Tacos cu banane și Nutella

Clătite Tacos cu banane și Nutella

Mic dejun 10 noiembrie 2020
16 buc
Porții
10 m
Timp preparare
30 m
Timp gătire
Bucătărie: Americana
Categorie: Mic dejun
Grad dificultate: Ușor

Clătite Tacos cu banane și Nutella

 

Vouă, vă ramân banane, care se înnegresc și nimeni din familie nu se mai dă în vânt după  ele? La mine în casă, pot spune că nu arunc mai nimic, totul se recondiționează sau mai bine zis se reinventează. Acum să nu vă Imaginați că nu se mai strică una alta, dar în principiu pentru a evita să arunc, cumpăr în cantități destul de mici și cu aceasta ocazie previn și pierderea lor.

Așa s-a întâmplat și azi cu aceste 2 banane care mi-au rămas de câteva zile, au început să se înnegrească și cu siguranță, dacă nu le mănânc eu, soarta lor era tomberonul. Dar pentru că erau doar bine coapte, vroiam să fac o banana Bread, dar nu aveam îndeajuns, așa că le-am schimbat destinația în niște clătite americane cu Nutella simple și rapide de făcut.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar ai modul simplu de preparare, iar rezultatul va fi de-a dreptul spectaculos.

Cum se fac clătitele Tacos cu banane și Nutella? 

Ingredinete:

  • 2 banane bine coapte
  • 60 ml ulei vegetal
  • 2 ouă întregi
  • 30 g zahăr tos
  • 1 lingură de extract de vanilie
  • 160 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 150 g făină albă
  • 1 praf de sare
  • 8 g praf de copt
  • 1 lingură de oțet de vin

Pentru umplut:

  • 200-250 g Nutella

Mod de preparare:

Într-un castron amestecăm făina cu praful de copt.

Într-un vas punem ouăle, bananele tăiate felii, laptele, zahărul, praful de sare, extractul de vanilie și cu ajutorul unui blender vom mixa compoziția până la omogenizare.

Adăugăm făina amestecată cu praful de copt, iar cu ajutorul unui tel o încorporăm și pe aceasta, amestecând energic.

Punem și oțetul de vin și omogenizăm din nou.

Pe o tigaie încinsă, punem câteva picături de ulei si turnăm din compoziție forme rotunde cu diametrul dorit de noi. Eu le-am făcut cu diametrul de 8-9 cm și mi-au ieșit 16 bucăți.

Coacem la foc mediu pe ambele părți până se rumenesc frumos. Le lăsăm să se răcească și le ungem cu Nutella, doar pe o jumătate apoi le împăturăm.

Un mic dejun consistent și delicios, dar merg la fel de bine și ca desert. Spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Ceai de cătină cu miere și ghimbir
Ceai de cătină cu miere și ghimbir Planta miraculoasă, cătina ale cărei frunze, flori, semințe și fructe sunt folosite ca remediu Naturist de mii de ani. Este însă mai cunoscută...
Burek rulat cu brânză feta
Burek rulat cu brânză feta Cu siguranță cel mai bun Burek rulat cu brânză feta făcut cu foi făcute în casă. Destul de ușor de făcut, cu ingrediente putine și...
Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri
Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri Azi facem un   Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri. Gustos, sănătos și foarte ușor de făcut din numai câteva ingrediente....