Clătite americane cu ciocolata, unt de arahide și prune caramelizate

( 0 out of 5 )
Loading...
  • 15-16 bucPortie
  • -4 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Am tot făcut pe clătite americane in fel și chip. Sunt atât de ușor de făcut încât atunci când am pofta de dulce, imediat pun o tigaie la încins și nici nu apuca sa se încălzească tigaia ca deja aluatul de clătite este gata.
Azi aveam o pofta de dulce, dar eram intr-una din zilele acelea când nu ai chef de tine darămite de copt sau mai știu eu ce.
Zilele trecute primisem câteva prune de la niște prieteni cu destinația finala de gomboți, însă la cât de obosit eram dupa un eveniment, dormit foarte puțin, numai de gomboti nu aveam chef 😂😂😂
Așa că, am pus tigaie sus și am zis sa mai schimb reteta clasica de american pancakes in clătite americane cu unt de arahide și prune caramelizate.

Acest desert, nu numai ca de la prima degustare am ajuns sa îl îndrăgesc foarte mult ci chiar am ajuns sa îl fac la câteva zile, este pur și simplu fenomenal. Cu interior cremos de ciocolata, un ușor gust de Sărat de la untul de arahide și aciditatea de la prune fac ca preparatul sa fie adorabil! Mie deja îmi lasă gura apa :)))

Se safe in 3 etape: clătitele, crema de arahide și prunele caramelizate.

Ingredients

  • Pentru aluatul de clătite
  • Pentru crema de unt de arahide
  • Pentru prunele caramelizate

Step by step method

  • Punem toate ingredientele uscate inclusiv zaharul intr-un bol și le amestecam. Adăugăm in ingredinetele uscate: untul, laptele și oul la temperatura camerei și omogenizam. Punem și ciocolata mărunțită și amestecam.

  • Intr-o tigaie încinsă cu unt coacem clătitele: punem cate o măsura de 60-70 ml, lăsam pana ies bulele deasupra și nu se mai vede compoziție lichida și întoarcem pe partea cealaltă. Cam 2 minute pe fiecare parte.

  • Intr-un alt castron vom amesteca untul de arahide, zaharul pudra și smântâna pana se va omogeniza și va ajunge la consistența unei creme.

  • Spălam prunele, le scoatem sâmburii. Punem zaharul cu untul intr-o tigaie la foc și lăsam pana începe zaharul sa se caramelizeze, după care adăugăm prunele și vom căli la foc mediu spre mare astfel încât sa rămână cât mai întregi. Punem și scortisoara la final. Eventual dacă lasă prea multă zeama le scoatem afara și reducem pana la caramelizate supa care le adăugăm din nou și mai fierbem pana se leagă sosul. Prunele trebuie sa fie mai tari.

  • Montam câte o felie de clătită, o ungem cu crema de arahide, iar clatita, iar unt de arahide și tot așa cât ne dorim de înalte. Punem prune caramelizate deasupra și servim. Mai simplu, mai rapid și mai bun de atât nu exista! Acum va las și va urez spor la treaba și pofta buna!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password