Clafoutis, prăjitură cu vișine, reteta tradițională Franceză

Clafoutis, prăjitură cu vișine, reteta tradițională Franceză

Desert 07 iulie 2018
12
Porții
15 m
Timp preparare
45 m
Timp gătire
60 m
Gata în
Bucătărie: Franceză
Masă a zilei: Desert
Grad dificultate: Ușor
Clafoutis provine din regiunea Limousin din Franța, reteta traditionala fiind făcută cu cireșe negre însă există numeroase variații acestea fiind făcute alte fructe: prune, mere, pere, caise, afine sau mure. Atunci când alte tipuri de fructe sunt folosite în loc de cireșe, prăjitura se numește flaugnarde. Un desert nascut in tara cofetariei sofisticate, ispititor si fascinant, care pastreaza intacta savoarea fructelor si gustul sublim al aluatului. Prima impresie te duce cu gandul la pandispanul traditional cu visine. Clafoutis e mai mult de atat. Provenind din regiunea Limousin, unde ciresele sunt din abundenta, initial era considerat un preparat pentru mesele de la tara, nedemn de marile restaurante. Acum il gasesti in aproape orice meniu, in cofetarii si patiserii din toata Franta, avand drept ingredient principal cireșele sau vișinele.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Clafoutis, prăjitură cu vișine, reteta tradițională Franceză
Ingrediente
  • 900 g de visine
  • 5 oua
  • 125 g zahar + 2 linguri pentru tapetat tava
  • 125 g faina albă
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurița extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 20 g unt
  • 1 lingura zahar pudra
Step by step method
1
Intr-un castron vom pune ouale, extractul de vanilie, sarea și zaharul și le batem pana se topește zaharul.
2
Adăugăm faina, omogenizam bine.
Punem și laptele treptat pana obținem un aluat omogen și fin.
3
Ungem o tava cu unt și o tapetam cu zahar
Punem vișinele de la care am scos sâmburii pe fundul tavii, turnam aluatul și dam la cuptor 35-40 de minute la 180 de grade.
Eu am folosit o tava de 28 cm diametru și 5 cm înălțime.
4
Presaram zahar pudra deasupra!
Simplu nu-i așa?! Spor la treaba și pofta buna!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...