Ciulama de pui cu ciuperci, rețetă simplă și rapidă

Ciulama de pui cu ciuperci, rețetă simplă și rapidă

Cină 05 octombrie 2019
4 p
Porții
10 m
Timp preparare
10 m
Timp gătire
20 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Cină
Grad dificultate: Ușor

Ciulama de pui cu ciuperci, rețetă simplă și rapidă 

Pentru a face acest fel de mâncare nu ai nevoie decât de câteva ingredinete simple și 10 minute timp la dispoziție să faci acest fel de mâncare.

Pot spune că prima dată când am gătit acest fel de mâncare a fost cu mulți ani în urmă, iar la acea vreme, era cu totul altfel, dar având în vedere evoluția bucătăriei, varietatea de ingrediente și timpul tot mai puțin de petrecut în bucătărie, vin în întâmpinarea dumneavoastră cu o rețetă rapidă, dar și foarte gustoasă în același timp.

Sos fin și cremos, carne fragedă și ciuperci aromate, ciulamaua de pui este un preparat ideal pentru un prânz rapid sau o cină, foarte ușor combinându-se cu o mămăliguță, past, un cartof natur sau chiar un orez simplu.

Ingredinete:

  • 500 g piept de pui
  • 300g ciuperci champignon sau pot fi foarte bine înlocuite cu ciuperci de pădure
  • 2-3 căței de usturoi
  • 50 ml ulei vegetal
  • 50 g făină albă
  • 150 ml smântână pentru gătit cu minim 32% grăsime
  • 50 g ardei gras copt sau gogoșar murat
  • 1/2 zeamă de lămâie
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare pentru ciulama de pui cu ciuperci, rețetă simplă și rapidă

Se taie fâșii pieptul de pui, se condimentează cu sare și piper, se dă prin făină, astfel încât să se înfăineze bine.

Tăiem ciupercile fâșii mai grosuțe.

Încingem o tigaie în care punem uleiul, pieptul de pui dat prin făină și ciupercile, sotăm la foc mare până carnea se rumenește și ciupercile se înmoaie.

Adăugăm usturoiul și mai călim la foc mic pentru un minut, după care adăugăm smântâna, pătrunjelul.

Punem ardeiul gras copt și zeama de lămâie. Fierbem până obținem un sos cremos, 1-2 minute.

Servim cu o mămăliguță, ca și în cazul meu sau alături de un cartof natur, orez sau chiar paste. Spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
File de cod negru în crustă de verdețuri la cuptor
File de cod negru în crustă de verdețuri la cuptor Cea mai simplă și mai rapidă rețetă, File de cod negru în crustă de verdețuri la cuptor. Un preparat foarte...
Tochitură de pui cu ciuperci și bacon
Tochitură de pui cu ciuperci și bacon Poate sună prea diferit, dar aceasta tochitură de pui cu ciuperci și bacon este de-a dreptul o mâncare spectaculoasă, atât din punct de...
Drob de spanac cu năut și mozzarela
Drob de spanac cu năut și mozzarela Eu acest drob de spanac cu năut și mozzarela, mai degrabă l-as denumi chec. Poate pentru simplul fapt că l-am copt într-o tavă...