Ciorbă țărănească de văcuță – Rețetă clasică pas cu pas

( 4.4 out of 5 )
Loading...
  • -10-12 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 3:0 hTimp de gatire
  • 3:30 hGata in
Print Recipe

Ciorbă țărănească de văcuță – Rețetă clasică pas cu pas

Prima ciorbă pe care am învățat să o fac a fost Această ciorbă țărănească de văcuță, pe care acum și noaptea din pat dacă mă trezești o fac la fel ca și acum 25 de ani.

Aflată în topul preferințelor românilor, ciorba țărăneasc de văcuță este printre altele și o sursă importantă de vitamine și minerale, deasemeni și relativ dietetică, asta în caz că nu o servim cu o tonă de smântână, așa cum îmi place mie. 😂😂😂

Posibil cea mai consistentă ciorbă din punctul de vedere al legumelor, carnea de vită nu vine decât să completeze și să dea un plus de consistență acestui fel de mâncare datorită nivelului ridicat al proteinelor pe care o conține.

Nu știu exact cum o fac alții, însă pot spune cu mâna pe inima și fără falsă modestie, că este cea mai bună rețetă pe care o fac de mai bine de 20 de ani și pe care am preluat-o din restaurantul în care mi-am desfășurat activitatea la vremea aceea.

Modul de preparare este simplificat, astfel încât timpul de pregătire să fie scurtat, însă gustul și textura fiind păstrate cu sfințenie.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul de preparare pentru a obține cea mai delicioasă ciorbă țărănească de văcuță făcută acasa.

Pentru multe alte rețete de supe cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea supe și ciorbe sau click pe fotografie

IMG_2120-300x225.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se face cea mai delicioasă Ciorbă țărănească de văcuță – Rețetă clasică pas cu pas

Ingrediente:

  • 400 g pulpă de vită sau rasol, eu folosesc de obicei rasol pentru că supa obținută are un gust mai bun
  • 300 g morcovi
  • 150 g păstârnac
  • 150 g țelină rădăcină
  • 1 ceapă galbenă medie
  • 150 g ardei gras roșu
  • 150 g mazăre verde
  • 150 g fasole verde
  • 250 g cartofi roșii
  • 150 g varză albă
  • 250 g roșii în bulion sau 50 g pastă de tomate
  • 200 g roșii proaspete
  • 100 ml ulei vegetal
  • 2 foi de dafin
  • 1 legătură de leuștean, dar merge și pătrunjel
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Punem o oală încăpătoare cu apă la fiert și când dă în clocot opărim pulpa de vită, în cazul meu rasolul. O scoatem afară și o spălăm bine cu apă rece.

60508DD9-3015-4ECF-AC92-36E24F9ED757.jpeg

8CF2F818-76A7-47E3-BB1F-499FF123C517.jpeg

Punem din nou oala încăpătoare, spălată cu 4 litrii de apă rece, sare și fierbem la foc mic până intra ușor furculița în ea. Spumăm ori de câte ori este nevoie.

  • Curățăm zarzavaturile, le spălăm și le tăiem cuburi măricele.
  • Ceapa o curățăm și o tăiem mărunt.
  • Ardeiul gras îl spălăm, îndepărtăm casa semințelor și-l tăiem cuburi
  • Cartofii îi curățăm și îi tăiem cuburi, punem apă peste ei.
  • Varza o tăiem cuburi
  • Fasolea verde o rupem la 2 cm.
  • Tocăm leușteanul/ pătrunjelul mărunt

Într-o oală încăpătoare punem 100 de ml de ulei cu ceapa, zarzavaturile, ardeiul gras, mazarea, fasolea verde și roșiile în bulion. Le călim la foc mediu pentru 10 minute amestecând din când în când să nu se prindă.

Strecurăm supa de pe pulpa de vită, adăugăm foaia de dafin, cartofii, varza și fierbem la foc potrivit pentru 15-20 de minute, astfel încât legumele să fie fierte dar ușor crocante.

Roșiile le opărim, le curățăm de coajă și le tocăm cuburi. Le călim în uleiul rămas, pentru 2-3 minute,

adăugăm 2-3 polonice din supă, mai fierbem 3-4 minute

după care răsturnăm în oală și roșiile. Mai fierbem 2-3 minute atât cât să se îmbine gusturile.

Tăiem cuburi carnea de vită și o adăugăm în ciorbă. Verificăm de sare și dacă mai este nevoie mai adăugăm. Servim cu leuștean proaspăt tocat. Simplu, gustos și rapid! Așadar vă urez spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password