Ciorbă țărănească cu aripi de curcan – Cea mai rapidă și gustoasă rețetă

( 5 out of 5 )
Loading...
Ciorbă țărănească cu aripi de curcan - Cea mai rapidă și gustoasă rețetă
  • -8-10 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 1:30 hGata in
Print Recipe

Ciorbă țărănească cu aripi de curcan – Cea mai rapidă și gustoasă rețetă

Azi o să vă arat cum se pregătește cea mai rapidă și mai gustoasă ciorbă țărănească cu aripi de curcan, din ingrediente puține și la îndemâna tuturor.

Ciorbă țărănească cu aripi de curcan - Cea mai rapidă și gustoasă rețetă

Aflată în topul preferințelor românilor ciorba țărănească fie ea de văcuță de vită, curcan sau de legume este printre altele și o sursă importantă de vitamine și minerale, deasemeni și relativ dietetică, asta în caz că nu o servim cu o tonă de smântână, așa cum îmi place mie. 😂😂😂

Cu siguranță cea mai consistentă ciorbă din punctul de vedere al legumelor, dar și proteică datorită cărnii, este și cea mai comună și apreciată de aproape toată lumea.

Nu știu exact cum o fac alții, însă pot spune cu mâna pe inima și fără falsă modestie, că este cea mai bună rețetă pe care o fac de mai bine de 20 de ani și pe care am preluat-o din restaurantul în care mi-am desfășurat activitatea la vremea aceea.

Modul de preparare este simplificat, astfel încât timpul de pregătire să fie scurtat, însă gustul și textura fiind păstrate cu sfințenie.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul de preparare pentru a obține cea mai delicioasă ciorbă țărănească cu aripi de curcan.

Ciorbă țărănească cu aripi de curcan - Cea mai rapidă și gustoasă rețetă

Pentru multe alte rețete de supe cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea supe și ciorbe sau click pe fotografie

IMG_2120-300x225.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum să faci cea mai rapidă ciorbă țărănească cu aripi de curcan?

Ingrediente:

  • 2 aripi de curcan (ale mele au avut 1.3 kg)
  • 300 g morcovi
  • 150 g păstârnac
  • 150 g țelină rădăcină
  • 1 ceapă galbenă medie
  • 150 g ardei gras roșu
  • 150 g mazăre verde
  • 150 g fasole verde
  • 250 g cartofi roșii
  • 150 g varză albă
  • 250 g roșii în bulion sau 50 g pastă de tomate
  • 100 ml ulei vegetal cu gust neutru
  • 2 foi de dafin
  • 1 legătură de leuștean, dar merge și pătrunjel
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

  • Curățăm zarzavaturile, le spălăm și le tăiem cuburi măricele.
  • Ceapa o curățăm și o tăiem mărunt.
  • Ardeiul gras îl spălăm, îndepărtăm casa semințelor și-l tăiem cuburi
  • Cartofii îi curățăm și îi tăiem cuburi, punem apă peste ei.
  • Varza o tăiem cuburi
  • Fasolea verde o rupem la 2 cm.
  • Tocăm leușteanul/ pătrunjelul mărunt

Pentru început vom pune aripile de curcan la fiert în apă rece ca pentru supă pentru vreo oră și jumătate. Spumăm ori de câte ori este nevoie, iar când aripile sunt fierte le scoatem într-un castron și le acoperim cu folie să nu se oxideze.

Punem aripile la fiert

Într-o oală încăpătoare punem cei 100 de ml de ulei cu ceapa, zarzavaturile, ardeiul gras, mazarea, fasolea verde și roșiile în bulion. Le călim la foc mediu pentru 10 minute amestecând din când în când să nu se prindă.

Într-o oala punem toate legumele

Adăugăm supa strecurată de pe aripi, cartofii, varza și fierbem la foc potrivit pentru 15-20 de minute, astfel încât legumele să fie fierte dar ușor crocante.

Adăugăm apa

Desfacem carnea de pe oase și o punem în ciorbă. Simplu, rapid și cu siguranță cel mai eficace mod de a pregăti ciorbița. Spor la treabă și poftă bună‼️
Ciorbă țărănească cu aripi de curcan - Cea mai rapidă și gustoasă rețetă

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password