Ciorbă de fasole verde - Rețetă de post

Ciorbă de fasole verde - Rețetă de post

Supe și ciorbe 24 februarie 2021
8-10 p
Porții
10 m
Timp preparare
20 m
Timp gătire
30 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Grad dificultate: Ușor

Ciorbiță de fasole verde  Rețetă de post

Poate cea mai rapidă și mai gustoasă ciorbă de fasole verde de post.

Ciorbă de fasole verde - Rețetă de post

O ciorbă gustoasă și plină de savoare, așa aș răspunde dacă cineva m-ar întreba de ce aș recomanda această ciorbă de fasole verde potrivită pentru zilele de post și nu numai. 

În general o fac destul de des, însă totul depinde de anotimp, vara o fac cu roșii iar iarna mai adaug și smântână. Bine recunosc și vara o fac uneori cu smântână, pentru că așa ne-a învățat buna Măriuca :))))

Aromată și plină de savoare deși e doar din ingredinete simple și la îndemâna tuturor, chiar și iarna găsiți fasolea verde congelată cum am folosit eu sau pusă la borcan de peste vară.

Dar hai să vedem de ce avem nevoie și despre ce este vorba, însă vă asigur de gustul minunat al acestei ciorbe.

Pentru multe alte rețete de supe cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea supe și ciorbe sau click pe fotografie

IMG_2120-300x225.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem ciorba de fasole verde de post?

Ingredinete:

  • O ceapă
  • 150 g morcovi
  • 100 g țelină rădăcină
  • 100 g ardei gras roșu
  • 3-4 căței de usturoi
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 500 g fasole verde galbenă
  • 400 g roșii cuburi în bulion
  • 1 ardei iute plus zeamă de la ei (Opțional)
  • 1 legătură de mărar
  • 1 lingură frunze de cimbru proaspăt sau 1 linguriță rasă de uscat
  • Sare și piper după gust
  • 1 foaie de dafin

Mod de preparare ciorbă de fasole verde

Curățăm toate legumele, le tăiem cuburi. Le punem într-o oală încăpătoare alături de ulei, roșiile în bulion și le punem la călit cu ulei și sare.

Punem zarzavaturile

După 7-8 minute adăugăm apa, foaia de dafin, cimbrul și sare. Fierbem aproximativ 15 minute la foc domol.

B7EB4918-D3A8-4224-B8AA-DA4DF81AEA5E.jpeg

Adăugăm mărarul tocat mărunt și e gata de servit. Spor la treabă și poftă bună!

Ciorbă de fasole verde - Rețetă de post
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Supă de broccoli cu legume
Supă de broccoli cu legume Supă de broccoli cu legume, o idee binevenită pentru vegetarieni sau pentru zilele de post și nu numai. Un aspect atrăgător multicolor și un gust...
Ciorbă de perișoare de pui a la grec
Ciorbă de perișoare de pui a la grec Azi o sa facem cea mai bună și mai delicioasă Ciorbă de perișoare de pui à la grec cu ingrediente simple și...
Cremă de morcovi cu linte roșie
Cremă de morcovi cu linte roșie Propunere de sezon și nu numai Cremă de morcovi cu linte roșie, un deliciu perfect pe tru zilele mohorâte și friguroase, mai ales dacă...