Ciorbă de fasole verde cu cârnați afumați și smântână

Ciorbă de fasole verde cu cârnați afumați și smântână

Supe și ciorbe 24 octombrie 2018
6 p
Porții
15 m
Timp preparare
40 m
Timp gătire
55 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Grad dificultate: Ușor

Ciorbă de fasole verde cu cârnați afumați și smântână

O ciorbă gustoasă și plină de savoare, așa as răspunde dacă cineva m-ar întreba de ce aș recomanda această ciorbă de fasole verde cu cârnați afumați și smântână. În general o fac destul de des, însă totul depinde de anotimp, vara o fac cu roșii iar iarna cu smântână. Bine recunosc și vara o fac uneori cu smântână :)))) Dar hai să vedem de ce avem nevoie și despre ce este vorba, însă vă asigur de gustul minunat al acestei ciorbe. Ingrediente ciorbă de fasole verde cu cârnați afumați și smântână
  • O ceapă
  • 150 g morcovi
  • 100 g țelină rădăcină
  • 100 g ardei gras roșu
  • 3-4 căței de usturoi
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 500 g fasole verde galbenă
  • 300 g cârnați afumați
  • 1 ardei iute plus zeamă de la ei (Opțional)
  • 350 g smântână cu minim 32% grăsime
  • 3 gălbenușuri
  • 1 legătură de mărar
  • 1 lingură frunze de cimbru proaspăt sau 1 linguriță rasă de uscat
  • Sare și piper după gust
Mod de preparare ciorbă de fasole verde cu cârnați afumați și smântână: Curățăm toate legumele, inafară de fasolea verde, le tăiem cuburi și le punem la călit cu ulei și sare. După 5 minute adăugăm cârnatul tăiat felii de jumătate de centimetru, călim pentru 2-3 minute la foc mic și adăugăm 1,5 l apă și fierbem cam 20 de minute sau atât cât este nevoie, ca cârnatul să fie gătit (depinde de cârnat) Adăugăm fasolea verde, cimbrul, piper, oțet de la ardeii iuți (după gust), sare și fierbem pentru 8-10 minute. Între timp pregătim liezonul: amestecăm gălbenușurile cu smântâna și după ce fasolea a fiert luăm cât mai mult din supă și punem în amestecul de smântână, asta pentru a aduce liezonul cât mai aproape de temperatura din oală. Răsturnăm înapoi în oala și amestecăm 3-4 minute încontinuu. Tocăm mărarul și punem jumătate în oală. Servim cu restul de mărar verde tocat. Simplu, rapid și gustos! Spor la treabă și poftă bună!
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Supă de broccoli cu legume
Supă de broccoli cu legume Supă de broccoli cu legume, o idee binevenită pentru vegetarieni sau pentru zilele de post și nu numai. Un aspect atrăgător multicolor și un gust...
Ciorbă de perișoare de pui a la grec
Ciorbă de perișoare de pui a la grec Azi o sa facem cea mai bună și mai delicioasă Ciorbă de perișoare de pui à la grec cu ingrediente simple și...
Cremă de morcovi cu linte roșie
Cremă de morcovi cu linte roșie Propunere de sezon și nu numai Cremă de morcovi cu linte roșie, un deliciu perfect pe tru zilele mohorâte și friguroase, mai ales dacă...