Ciorbă de fasole uscată cu spanac

Ciorbă de fasole uscată cu spanac

Supe și ciorbe 13 aprilie 2021
4-5 p
Porții
15 m
Timp preparare
20 m
Timp gătire
35 m
Gata în
Bucătărie: Italian
Grad dificultate: Ușor

Ciorbă de fasole uscată cu spanac

Azi facem ciorbă de fasole uscată cu spanac, un deliciu din bucataria Toscană foarte apreciată în toată lumea.

Ciorbă de fasole uscată cu spanac

Îmi aduc aminte că la noi în casă, atunci când se făcea fasole, trebuiau să scoată oala mare din cămară, una de vreo 15 litrii :))) Era atât de amuzant, că de fiecare dată când vedeam oala aia roșie smălțuită, știam ce urmează.

Bunica provine din zona Clujului, dintr-o zonă de munte cu câteva sate aparținătoare unei comune, fiecare sat avea câte o poreclă, deși nu am reușit să aflu de ce aveau această poreclă, am dedus ca era vorba de mâncare și sper să nu fii greșit. Roșieți, fânari, hilibari, și toate aceste porecle sunt folosite și în ziua de azi.

Dar astăzi facem o ciorbă de fasole italiană din zona Toscanei cu mult mai putine ingrediente, dar extrem de gustoasă și sănătoasă și același timp. Poate fi servită cu sau fără parmezan, fiind foarte bună indiferent de modul în care alegeți să o serviți.

Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor care este foarte scurtă, dar și a modului simplu de preparare.

Ciorbă de fasole uscată cu spanac

Pentru multe alte rețete de supe cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea supe și ciorbe sau click pe fotografie

IMG_2120-300x225.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se face delicioasa ciorbă de fasole uscată cu spanac?

Ingrediente:

  • 500 g fasole boabe gata fiartă
  • 300 g morcovi (2 buc medii)
  • 150 g păstârnac (1 buc medie)
  • 70 g țelină rădăcină
  • 150 g ceapă (1 medie)
  • 50 ml ulei vegetal cu gust neutru
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 căței de usturoi
  • 100 g spanac baby
  • Opțional 100 g parmezan răzuit pentru cei care nu țin post

Mod de preparare:

Eu am pus mai multă fasole la fiert pentru că am făcut și un Hummus de fasole cu chimichurri și pentru ciorbă am oprit jumătate de kilogram de fasole.

Spălăm spanacul și-l dăm deoparte.

Curățăm ceapa, legumele, usturoiul și le spălăm.

Tăiem ceapa și usturoiul mărunt, morcovii, păstârnacul și țelina cubulețe mai măricele și le punem la călit în ulei cu puțină sare pe foc mediu, pentru 10 minute amestecând din când în când în ele.

Punem legumele la călit in ulei

Punem și fasolea cu tot cu apa în care a fiert peste legume, dacă mai este nevoie mai adăugăm apă și mai fierbem 5-7 minute la foc mic, verificând de gust.

Adaugăm fasolea cu tot cu apa in care a fiert

Adăugăm și spanacul în ciorbă, iar din momentul în care începe să clocotească din nou mai fierbem încă 2 minute, timp în care dăm și gust cu sare și piper.

Adăugăm spanacul

Este gata de servit cu parmezan sau fără, fiecare după cum dorește. Simplu, rapid și foarte gustos.

Ciorbă de fasole uscată cu spanac
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Supă de broccoli cu legume
Supă de broccoli cu legume Supă de broccoli cu legume, o idee binevenită pentru vegetarieni sau pentru zilele de post și nu numai. Un aspect atrăgător multicolor și un gust...
Ciorbă de perișoare de pui a la grec
Ciorbă de perișoare de pui a la grec Azi o sa facem cea mai bună și mai delicioasă Ciorbă de perișoare de pui à la grec cu ingrediente simple și...
Cremă de morcovi cu linte roșie
Cremă de morcovi cu linte roșie Propunere de sezon și nu numai Cremă de morcovi cu linte roșie, un deliciu perfect pe tru zilele mohorâte și friguroase, mai ales dacă...