Ciocolată de casă de post

Ciocolată de casă de post

Desert 25 noiembrie 2021
16 p
Porții
10 m
Timp preparare
10 m
Timp gătire
20 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor

Ciocolată de casă de post

Când vine vorba de ceva dulce în zilele de înfrânare la dulciuri o ciocolată de casă de post cu lapte de cocos și fructe oleaginoase merge de minune.

Ciocolată de casă de post

Ca principiu modul de preparare este același cu cel al ciocolatei de casă preparată clasic, atât că laptele praf este înlocuit cu cel de cocos, untul cu unt vegan și cam asta este. Gust intens de cacao cu note ușoare de cocos fină, ciocolatoasă și cu elemente crocante datorită migdalelor, caju-ului și a zmeurei deshitratate este o combinație perfectă pentru un desert 100% vegan potrivit pentru toți.

Nu vă trebuie decât laptele praf de cocos și unt vegan pe care le găsiți la mai toate magazinele naturiste, restul ingredientelor cu singuranță le avem cu toții în cămară.

Așadar vă invit alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare pas cu pas.

Ciocolată de casă de post

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Ciocolată de casă de post?

Ingrediente:

  • 300 g zahăr tos
  • Un praf de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 100 ml apă
  • 200 g unt vegan sau margarină
  • 300 g lapte praf de cocos
  • 100 g cacao de bună calitate
  • 150 g nucă de cocos
  • 100 g semințe diverse coapte, zmeură deshitratată, petale deshitratate de trandafiri, etc.

Mod de preparare:

Cernem într-un castron laptele praf de cocos cu cacaua și le dăm deoparte.

Ciocolată de casă de post

Tapetăm cu folie de prospețime fundul unei tavi cu dimensiunea de 20/20 cm.

Într-o craticioară punem apa cu zahărul, extractul de vanilie și sarea, lăsăm la foc mic și amestecăm ocazional. Lăsăm pe foc până se topește zahărul.

Ciocolată de casă de post

Adăugăm untul și lăsăm în continuare pe foc mic , lăsăm să se topească și acesta.

Ciocolată de casă de post

Turnăm compoziția de lapte praf cu cacaua peste compoziția de zahăr și amestecăm energic până se încorporează perfect. De aici mai fierbem 5 minute la foc mic amestecând în continuu.

Ciocolată de casă de post

Oprim focul și adăugăm cocosul. Amestecăm până se încorporează și acesta. 

Ciocolată de casă de post Dacă nu aveți siguranța că e suficient de bine fiert și legat, puteți pune o linguriță pe o farfurie și o lăsăm la rece. Dacă la rece se întărește suficient cât să fie tăiată, atunci înseamnă că e ok, dacă nu punem din nou la foc pentru 1-2 minute.

Lăsăm să tempereze după care o turnăm în tava tapetată. Imediat punem semințele fructele uscate și o dăm la rece pentru 2 ore.

Ciocolată de casă de post

Scoatem de la frigider și tăiem cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire și îngustă. Punem pe pătrățele de hârtie de copt și o păstrăm la rece.

Ciocolată de casă de post

Așadar cam asta a fost pentru astăzi, simplu, rapid, gustos și altceva 😍😍😍

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Fursecuri fragede cu marțipan
Fursecuri fragede cu marțipan De departe unii din cei mai buni biscuiți pe care i-am făcut în ultima vreme, aromați și fragezi de se topesc în gură cu multe migdale...
Prăjitură ungurească cu mac
Prăjitură ungurească cu mac Simplă, dar gustoasă și ușor de preparat, mai ales pentru iubitorii de mac ca mine. Foi fragede cu unt și untură cu umplutură generoasă de mac...
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...