Ciocolată albă de casă cu biscuiți Oreo

( 4.6 out of 5 )
Loading...
  • -16 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 20 mGata in
Print Recipe

Ciocolată albă de casă cu biscuiți Oreo

Cine nu iubește biscuiții Oreo? Iar pentru asta am făcut o rețetă de Ciocolată albă  cu biscuiți Oreo de casă 😍😍😍

Iubești ciocolata indiferent de forma ei, de combinație, că este albă sau neagră?! Atunci e momentul să te duci la cumpărături pentru că astăzi vom face ciocolată albă cu faimoșii biscuiți Oreo, o rețetă simplă și rapid de făcut.

Nu mi-a fost tare greu să ajung la această rețetă, pentru că baza de ciocolată albă o aveam deja, așa că nu am făcut decât să combin ciocolata albă de casă cu biscuiții și rezultatul este de-a dreptul mirific și acum pot spune că aceasta este una din cele mai bune și mai reușite din câte am făcut până acum.

Eu sunt un mare fan al ciocolatei și aici găsiți câteva rețete de ciocolată de casă, dar cu siguranță vor urma și altele:
Ciocolată de casă cu merisoare și migdale coapte, rețeta aici: 

Ciocolată de casa cu cocos, prajitură cu ciocolata Bounty, reteta aici: 


Ciocolată de casă cu merișoare și glazură de migdale caramelizate rețeta aici: 

Ciocolată albă de casă cu zmeură și caju, rețeta aici sau click pe fotografie.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

 

Cum se face ciocolata albă de casă cu biscuiți Oreo?

Ingrediente:

  • 300 g zahăr
  • 100 ml apă
  • 100 g unt
  • 250 g lapte praf
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 12 biscuiți Oreo
  • Un praf de sare

Mod de preparare pas cu pas

Punem apa cu zahărul, praful de sare și extractul de vanilie la fiert pana ajunge la temperatura de 109 grade.

CC483515-E3B0-46A9-A14F-48CB557970F3.jpeg


Adăugăm untul și dăm deoparte. Lăsăm să se tempereze pentru 3-4 minute.

E07CFDED-58CD-4839-A146-31A56BFCCD32.jpeg

În timp ce fierbe siropul de zahăr cernem laptele praf, pe care le punem într-un bol și-l dăm deoparte.

Turnăm compoziția de zahăr (siropul)  într-un bol încăpător, peste punem laptele praf și amestecăm energic, pentru a obține o compoziție omogenă.

Tapetăm o tavă cu folie de prospețime, turnăm compoziția și deasupra distribuim uniform biscuiții.

Îi apăsăm ușor în compoziția de ciocolată, astfel încât să fie ușor acoperiți.

Lăsăm până a doua zi la loc răcoros.

Tăiem cu un cuțit subțire și bine ascuțit. Se poate păstra într-o caserolă cu capac, sau porționată și învelită în folie de prospețime până la 2 săptămâni. Simplu, nu-i așa, dar să vedeți cât de bună e! Dar acum vă las că vorba multă strică :)) Nu înainte de a vă ura spor la treabă și poftă bună!

One Comment

  • Oana

    Cea mai buna ciocolata home made…deliciu pentru papilele gustative…si usor de facut si buna.

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password