Ciocolată albă de casă cu biscuiți Oreo

Ciocolată albă de casă cu biscuiți Oreo

Desert 31 ianuarie 2020
16 p
Porții
10 m
Timp preparare
10 m
Timp gătire
20 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor

Ciocolată albă de casă cu biscuiți Oreo

Cine nu iubește biscuiții Oreo? Iar pentru asta am făcut o rețetă de Ciocolată albă  cu biscuiți Oreo de casă 😍😍😍

Iubești ciocolata indiferent de forma ei, de combinație, că este albă sau neagră?! Atunci e momentul să te duci la cumpărături pentru că astăzi vom face ciocolată albă cu faimoșii biscuiți Oreo, o rețetă simplă și rapid de făcut.

Nu mi-a fost tare greu să ajung la această rețetă, pentru că baza de ciocolată albă o aveam deja, așa că nu am făcut decât să combin ciocolata albă de casă cu biscuiții și rezultatul este de-a dreptul mirific și acum pot spune că aceasta este una din cele mai bune și mai reușite din câte am făcut până acum.

Eu sunt un mare fan al ciocolatei și aici găsiți câteva rețete de ciocolată de casă, dar cu siguranță vor urma și altele: Ciocolată de casă cu merisoare și migdale coapte, rețeta aici:  Ciocolată de casa cu cocos, prajitură cu ciocolata Bounty, reteta aici:  Ciocolată de casă cu merișoare și glazură de migdale caramelizate rețeta aici:  Ciocolată albă de casă cu zmeură și caju, rețeta aici sau click pe fotografie.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

 

Cum se face ciocolata albă de casă cu biscuiți Oreo?

Ingrediente:

  • 300 g zahăr
  • 100 ml apă
  • 100 g unt
  • 250 g lapte praf
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 12 biscuiți Oreo
  • Un praf de sare

Mod de preparare pas cu pas

Punem apa cu zahărul, praful de sare și extractul de vanilie la fiert pana ajunge la temperatura de 109 grade.

CC483515-E3B0-46A9-A14F-48CB557970F3.jpeg

Adăugăm untul și dăm deoparte. Lăsăm să se tempereze pentru 3-4 minute.

E07CFDED-58CD-4839-A146-31A56BFCCD32.jpeg

În timp ce fierbe siropul de zahăr cernem laptele praf, pe care le punem într-un bol și-l dăm deoparte.

Turnăm compoziția de zahăr (siropul)  într-un bol încăpător, peste punem laptele praf și amestecăm energic, pentru a obține o compoziție omogenă.

Tapetăm o tavă cu folie de prospețime, turnăm compoziția și deasupra distribuim uniform biscuiții.

Îi apăsăm ușor în compoziția de ciocolată, astfel încât să fie ușor acoperiți.

Lăsăm până a doua zi la loc răcoros.

Tăiem cu un cuțit subțire și bine ascuțit. Se poate păstra într-o caserolă cu capac, sau porționată și învelită în folie de prospețime până la 2 săptămâni. Simplu, nu-i așa, dar să vedeți cât de bună e! Dar acum vă las că vorba multă strică :)) Nu înainte de a vă ura spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană   Suculent, aromat și cremos  de se topește în gură, acestea sunt primele cuvinte care îmi vin...
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie Aromat, fraged și gust ușor dulce acrișor de nu te mai poți opri din mâncat. Este de-a dreptul cel mai bun...
Cheesecake cu mandarine și afine
Cheesecake cu mandarine și afine   Bun găsit din nou! Azi facem un cheesecake cu mandarine și afine, o combinație potrivită sezonului și nu numai.  Este atât de răcoritor și...