Choux a la creme la tavă cu cremă de patiserie, nuci coapte, merișoare și glasate cu ciocolată

( 4.7 out of 5 )
Loading...
  • -13 pServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 2:0 hTimp de gatire
  • 2:40 hGata in
Print Recipe

 

Choux a la creme la tavă cu cremă de patiserie, nuci coapte, merișoare și glasate cu ciocolată

Azi ne răsfățăm cu Choux a la creme la tavă cu cremă de patiserie, nuci coapte, merișoare și glasate cu ciocolată

Zilele astea aveam pofta de choux a la creme, dar parcă vroiam ceva mai mult, așa că am tot stat și m-am gândit cum aș putea să ii dau altă formă acestui desert spectaculos și renumit. M-am apucat de făcut cojile de choux, crema patiseră de vanilie și dintr-o dată mi-a venit ideea să fac o combinație între choux a la creme si profiterol și pe cuvânt vă spun că este una din cele mai reușite combinații. Am adăugat nuci coapte și merișoare deshitratate și a ieșit ceea ce urmează să descoperiți pe parcursul rețetei.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Ingrediente: 

Rețeta coji de choux: 

  • 120 ml lapte
  • 120 ml apă
  • 80 g unt
  • Un praf de sare
  • 120 g făină
  • 4 ouă medii

Pentru umplut și decor:

  • 200 g nuci coapte
  • 100 g merișoare deshitratate

Crema patiseră de vanilie:

Crema de ciocolată pentru glasat:

  • 1 l lapte
  • 65 g amidon
  • 200 g zahăr
  • 60 g cacao
  • 200 ml smântână grasă minim 32% grăsime
  • 200 g ciocolată neagră cu 70% cacao

Cum să faci Choux a la creme la tavă cu cremă de patiserie, nuci coapte, merișoare și glasate cu ciocolată

Prima dată ne ocupăm de cojile de choux: punem apa cu laptele, sarea și untul la fiert, când dă în clocot, tragem jos de pe foc și turnăm făina dintr-o dată, si amestecăm energic pentru a încorpora făina și să nu se facă cocoloașe. Punem înapoi pe foc la minim pentru un minut amestecând continuu.

Imediat adăugăm ouăle pe rând, după fiecare amestecând bine până la încorporare.

Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt. Împărțim compoziția în 2, turnăm o jumătate din compoziție într-un sac pentru ornat și facem 20 de aveline. Vor rămâne niște moțuri la fiecare avelină pe care le vom aplatiza cu degetul înmuiat în apă. Băgăm tava la cuptor pentru 15 minute la 200 de grade, iar după 12 minute la 180 de grade până devin aurii. Oprim cuptorul și le lăsăm să se răcească cu ușa întredeschisă. Facem la fel și cu cealaltă jumătate de aluat.

În timp ce se coc cojile de choux facem crema patiseră de vanilie și crema de ciocolată pentru glasat choux-urile.
Modul de preparare si ingredientele pentru crema patiseră de vanilie găsiți rețeta aici

iar pentru crema de ciocolată punem laptele, smântâna, amidonul, zahărul și cacaua într-o oală, le punem la foc mediu și amestecăm încontinuu până începe să se lege și să fiarbă, moment în care reducem focul la mic, adăugăm ciocolata și mai fierbem un minut. Până se răcească amestecam din când în când să nu se facă pojghiță.

După ce s-au răcit le umplem cu crema patiseră de vanilie și le așezăm într-o tavă adâncă una lângă cealaltă.

Punem un strat de cremă de ciocolată, nuca prăjită tocată grosier, merișoarele și turnăm restul de cremă de ciocolată peste.

Servim cu ajutorul unei linguri câte o bucată de choux împreună cu crema de ciocolată.
Putem orna cu ciocolată albă, nuci, fructe uscate, frișcă, fiecare după gust și imaginație.
Dar acum vă las că vorba multă strică :)) Nu înainte de a vă ura spor la treabă și poftă bună!

One Comment

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password