Chocotorta, prăjitură cu biscuiți de cacao și cremă de brânză cu dulceață de lapte

Chocotorta, prăjitură cu biscuiți de cacao și cremă de brânză cu dulceață de lapte

Cofetarie 11 ianuarie 2019
12 p
Porții
30 m
Timp preparare
120 m
Timp gătire
150 m
Gata în
Bucătărie: Argentiniana
Categorie: Cofetarie
Grad dificultate: Medium

Chocotorta - prăjitură cu biscuiți de cacao și cremă de brânză cu dulceață de lapte

Chocotorta prăjitură cu biscuiți de cacao și cremă de brânză cu dulceață de lapte, un desert argentinian pe bază de dulceață de lapte, delicios și ciocolatos. Chocotorta este un desert argentinian al cărui nume este o fuziune între chocolinas, care sunt biscuiți cu cacao și cuvântul tort. Este un desert foarte ușor de făcut iar dacă nu pregătiți biscuiții în casă, se poate spune că este și fără coacere, dar mare atenție nu orice fel de biscuiți sunt buni. Ei trebuie sa fie neaparat mai tari, consistența lor musai să fie densă.  A fost o provocare să mă apuc de această prăjitură, odată pentru că nu am găsit biscuiții potriviți, iar în al doilea rând, credeam că e doar un banal tort de biscuiți cu cremă și nimic mai mult, dat după ce l-am gustat mi-a depășit cu mult așteptările! Gustul ușor amărui al biscuiților alături de dulceață de lapte cu crema de brânză, fac casă bună împreună. 😊 Alte prăjituri cu foi apreciate și încercate de cititori: Tort Kentucky, foi cu scorțișoară, umplute cu unt de mere, mere caramelizate si migdale Tort cu ciocolată, zmeură si mascarpone, rețeta aici Prăjitură Physha, foi cu miere, cacao, crema de vanilie si glazură de ciocolată, reteta aici:

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se face Chocotorta prăjitură cu biscuiți de cacao și cremă de dulceață de lapte?!

Ingrediente Pentru biscuiți:
  • 150 g zahăr tos
  • 80 g miere
  • 180 g unt
  • 370 g făină albă
  • 60 g cacao 
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu 
  • 40-50 ml lapte
  • un praf de sare
Ingrediente Pentru crema de dulceață de lapte:
  • 400 g lapte condensat 
  • 375 g cremă de brânză 
Ingrediente Pentru însiropat biscuiții:
  • 200 ml lapte 
  • 15 g cacao
Ingrediente Pentru dantelele de ciocolată:
  • 120 g ciocolată cu 55% cacao 
  Mod de preparare: Primul lucru de care ne vom ocupa este laptele condensat pe care îl vom pune cu tot cu cutie la fiert pentru 2 ore, într-o oală cu apă. Neaparat pe timpul fierberii conserva trebuie sa fie acoperită. După trecerea timpului de fierbere, scoatem cutia afară și o lăsăm să se răcească pentru minim 2-3 ore în funcție și de cât de cald este în bucătărie. Eventual după temperare o punem la frigider pentru o oră. Într-un bol vom pune untul, mierea și zahărul pe care le vom spuma cu ajutorul unui tel de bucătărie sau cu un mixer.  Adăugăm făina amestecată în prealabil cu cacaua, sarea și bicarbonatul de sodiu, iar cu ajutorul unei spatule vom încerca să încorporăm cât de bine se poate compoziția uscată.  Adăugăm laptele treptat, astfel încât să obținem un aluat cât să îl putem întinde. Nu este nevoie să punem tot laptele dacă aluatul este manevrabil.  Cam așa ar trebui să arate aluatul: Eu am împărțit aluatul în 3 părți, nu neaparat egale pentru că oricum biscuiții obținuți se vor decupa.  Întindem aluatul pe o hârtie de copt cu grosimea de 0,4 cm după care îl decupăm cu forme de biscuiți sau îl tăiem cu ajutorul unui cuțit la dimensiuni egale. Capetele și marginile care ne ramân le adăugăm altei bucăți de aluat. Despărțim ușor biscuiții ca să nu se lipească, ca în poza a doua și repetăm operațiunea până terminam aluatul.  Eu i-am tăiat cu cuțitul la dimensiunea de 4/8 cm și am obținut 48 de bucăți. Coacem biscuiții timp de 15-17 minute la 175 de grade Celsius.  Într-un bol vom pune crema de brânză și laptele condensat iar cu ajutorul unui mixer vom omogeniza crema, pe care o vom pune la rece.  Dizolvăm cacaua in lapte.  Asamblare Chocotorta:  Eu am folosit o formă detașabilă,  am învelit-o în folie de aluminiu și am pus-o pe o tavă. Dacă aveți acasă o formă, astfel încât să intre perfect un sfert din cantitatea de biscuiți, atunci folosiți-o pe aceea.  Împărțim atât biscuiții cât și crema în 4 părți egale. Înmuiem fiecare biscuite în compoziția de lapte pentru 3-4 secunde, scurgem și aranjăm primul strat. Turnăm o parte din cremă, venim cu al doilea strat de biscuiți înmuiați iar crema și tot așa și pentru următoarele 2 straturi.  Pentru decor, vom topi ciocolata și o vom turna în strat subțire pe un plan de lucru, un tocător de plastic sau o bucata de marmoră. O lăsăm să se răcească și cu ajutorul unei raclete vom face dantele de ciocolată. Distribuim uniform dantelele de ciocolată. O dăm la rece până a doua zi, după care o putem tăia și servi. Spor la treabă și poftă bună!
Tips & tricks
Dimensiune forma 21/21 cm
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Cornulețe fragede cu nucă și magiun
Cornulețe fragede cu nucă și magiun Cornulețele fragede, probabil cel mai iubit și mai pregătit desert al românilor. Din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui, poți face un...
Tort rafaello cu cocos și zmeură
Tort Rafaello cu cocos și zmeură Acest tort Rafaello cu cocos și zmeură este atât de delicios și fin, iar Combinația dintre cocos și zmeură este de-a dreptul genială! Totul...
Prăjitură Boema cu mousse de cafea, rețetă veche de cofetărie
Prăjitură Boema cu mousse de cafea, rețetă veche de cofetărie  Amintirile din vremea copilăriei pe când la Cofetăria Casata găseam cea mai bună Prăjitură Boema cu mousse de cafea m-au...