Chiftelute de pui cu semințe de Chia la cuptor și salata de roșii cu pătrunjel

Chiftelute de pui cu semințe de Chia la cuptor și salata de roșii cu pătrunjel

Rețete Cu Carne 12 iulie 2018
6 p
Porții
20 m
Timp preparare
15 m
Timp gătire
35 m
Gata în
Bucătărie: Chileana
Grad dificultate: Ușor
Mătușa mea Viorica este un fel de a doua mama pentru mine așa ca de fiecare data când o vizitez nu plec cu mâna sau cu burta goală de la ea. Azi am primit un pui întreg, niște salata, o legătura sănătoasă de pătrunjel, roșii și ceapa verde. Ajuns acasa, am tot stat și m-am gândit ce sa fac cu puiul, sa îl bag sau nu in congelator. Deodată parca m-o lovit inspirația și am dezosat puiul, l-am curățat de piele și grăsime. Mi-a ieșit cam un kilogram și doua sute de grame. Fiind la dieta nu puteam decât sa îl fac la gratar, fiert sau la cuptor, așa ca am schimbat registrul. Am pus mașina de tocat in funcțiune și l-am tocat. Inițial vroiam sa fac niște perișoare, dar perisoarele au devenit chiftelute odată cu gândul la legumele primite de la Viorica😂 . Și așa m-am pus pe făcut chiftelute cu semințe de Chia și salata de roșii cu pătrunjel.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Chiftelute de pui cu semințe de Chia la cuptor și salata de roșii cu pătrunjel
Ingrediente
Pentru chiftele
  • 1,200 kg carne de pui tocata
  • 2 linguri cu vârf de semințe de Chia
  • 2 legături de pătrunjel
  • 3 fire de ceapa verde
  • 3 cm de ghimbir
  • 3 căței de usturoi
  • Ardei iute roșu după gust
  • 50 ml sos de soia
  • Sare după gust
Pentru salata de roșii cu pătrunjel
  • 600 g roșii
  • 4 legături de pătrunjel
  • 200 g mix de salata
  • O lămâie
  • 50 ml ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
Step by step method
1
Tocam carnea de pui.
Pătrunjelul, ceapa verde, usturoiul, ghimbirul și ardeiul iute le spălam și le tocam mărunt. Le punem peste carne, adăugăm sosul de soia și verificăm de sare, dacă mai necesita. Le amestecam bine și le lăsam deoparte vreo 10 minute.
2
Pregătim o tava cu hârtie de copt și preîncălzim cuptorul la 230 de grade Celsius.
Împărțim chiftelele in 24 de bucăți egale. Le punem in tava și le dam la cuptor pentru 15 minute sau pana se rumenesc.
3
Intr-un borcănel punem zeama de lămâie cu uleiul de măsline, sare și piper și agitam pana obținem o emulsie și se dizolva și sarea. Cât stau chiftelele in cuptor ne apucam sa facem salata: roșiile le spălam și le taiem felii, pătrunjelul îl tocam mărunt, salata o rupem.
4
Montam pe o farfurie un pat de salata, felii de roșii, pătrunjel tocat, dressing și chiftelele.
Salivezi, nu-i așa? Ca mie mii inundata gura.
Simplu ca buna ziua, hai spor la treaba!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Friptură de curcan cu gutui la tavă
Friptură de curcan cu gutui la tavă De departe una din cele mai bune și mai gustoase fripturi de sezon aș putea spune. Gust Sărat, dulce, acrișor o combinație excelentă!...
Sărmăluța Uriașă
Sărmăluța Uriașă Pentru că planul de acasă nu se prea potrivește cu cel din târg înloc de câteva sarmale am făcut sărmăluța Uriașă. Nici nu apuc să spun tot cuvântul...
Pui umplut cu clătite a la Joana
Pui umplut cu clătite a la Joana Acest pui umplut cu clătite a la Joana își merită absolut tot efortul! Pe lângă că este foarte spectaculos, este și extrem de...