Chiftele de fasole cu salsa de Mango și jalapeno

Chiftele de fasole cu salsa de Mango și jalapeno

Rețete Fără Carne 11 iunie 2018
20-25 buc
Porții
30 m
Timp preparare
10 minute m
Timp gătire
40 m
Gata în
Bucătărie: Chileana
Masă a zilei: Gustari
Grad dificultate: Medium
Bucataria Chileana are la baza bucataria tradiționala Spaniola, ingredientele locale dar și cultura Mapuche, iar mai târziu importante influente din bucataria europeană din Germania, Franța și Italia. Având un climat geografic notabil, inclusiv comuniunea Oceanul Pacific, au fost înzestrați cu o sumedenie de condimente, produse locale, pește și nenumărate podgorii de vin. Chilienii sunt mari amatori de fasole, si o gatesc in fel si chip, mancare, salate, supe, etc. Nu mică mi-a fost mirarea când am regăsit-o sub forma de chiftele gratinate cu cașcaval și o delicioasa salsa de avocado ușor picantă cu jalapeno și roșii.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Chiftele de fasole cu salsa de Mango și jalapeno
Ingrediente
Pentru chiftele
  • 500 g fasole roșie fiarta
  • 2 cepe roșii tăiată mărunt
  • 20 g coriandru frunze
  • 3-4 căței de usturoi tocate mărunt
  • 2-3 cm de ghimbir tocat marunt
  • 100 g de porumb boabe
  • 2 oua
  • 3-4 linguri de pesmet
  • 1 lingurița fulgi de chilli
  • Sare după gust
Salsa de mango
  • 400 g de Mango copt
  • 200 g ardei gras roșu
  • 200 g roșii
  • 1 ceapa roșie
  • 100 g castravete
  • 1/2 jalapeno sau ardei iute
  • 20 g de coriandru frunze
  • 2 buc Lime
  • 50 ml ulei de măsline
Step by step method
1
Trecem fasolea prin masina de tocat sau printr-un robot de bucatarie. Tocam ceapa, ghimbirul, usturoiul si coriandrul marunt. Combinam toate ingredientele, dam gust cu sare si piper.si le amestecam bine pana obtinem o pasta similara chiftelelor.
2
Formam chiftelele ca niste bastoase , presaram cascaval razuit deasupra si le dam la cuptor la 200 grade pentru aproximativ 10 minute pana se rumeneste cascavalul.
3
Taiem cubulete toate legumele, mangoul si coriandrul, stoarcem lime-ul, adaugam uleiul de masline si sare, le amestecam cu grija sa nu le zdrobim.
4
Montam in farfurii adanci salsa se mango, deasupra chiftelele fierbinti.
Spor la treaba si pofta buna!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Pastă din brânză de năut și nuci caju
Pastă din brânză de năut și nuci caju Această pastă din brânză de năut și nuci caju este alternativa perfectă a pateurilor vegane pe care le găsiți în comerț și...
Brânză vegană din năut
Brânză vegană din năut Cred că orice zi de post merită să pregătim ceva nou și bun, azi vom face o brânză vegană din năut. Așadar printr-un procedeu simplu, din...
Bulete de șuncă cu cașcaval
Bulete de șuncă cu cașcaval Cine nu a mâncat vreodată bulete de cașcaval dar dacă le îmbunătățim și facem bulete de șuncă cu cașcaval? Sunt atât de bune atât calde...